От ротативки до залите за хранене в Лас Вегас

От ротативки до залите за хранене в Лас Вегас

Разнообразието винаги е било подправката на живота. Това мото е особено на почит в Лас Вегас, там където динамиката не стихва, където се раждат новите тенденции и където забавлението е на най-високо ниво. В Лас Вегас няма изключения – там дори и начинът на хранене, интериорите и менютата на ресторантите, нуждите на клиентите в казината – всичко се променят постоянно, за да бъде възможно най-интересно и привлекателно.

Затова именно точно в Лас Вегас, казината започнаха да променят кухните си и опциите за хранене, които предлагат на клиентите си. Едно от най-ранните игрални зали в града започнаха да се превръщат в нещо по-голямо.

Гурме театралните заведения за вечеря и непринудените кафенета вече отстъпиха място на бюфетите, които предлагат едва ли не – всичко, което може да пожелаеш, от любимата пържола до по-изискани морските дарове, азиатски и италиански специалитети.

Благодарение на туризма, базиран на хазартните игри, изисканото хранене, в тази на практика пустиня, се издига все повече до нови висоти през десетилетията. Така обикновената кухня, която в началото е предлагал курорта, вече е цяла палитра от разнообразнообразни предложения на специфични вкусове от цял свят.

Може би точно този стремеж към превръщане на всичко в необикновено преживяване, направи Лас Вегас това, което е. Този град стана Меката на хазартните игри, точно защото винаги е предлагал и много повече от безплатни казино игри ротативки, до забавления извън залата, релакс, гурме приключения и лукс – от залата, до чинията и леглото в хотела, всичко е на друго ниво.

Зали за хранене

Една от днешните най-вълнуващи тенденции относно храненето, съчетава елемети от миналото на курорта с иновативни идеи, които са привлекателни както за местните жители, така и за туристите. В казината вече съществуват така наречените зали за хранене. Те са креативни и удобни, а най-важното е, че могат да се харесат на всеки вкус. Да, могат да го постигнат.

Идеята за обединяване на по-малки версии на различни ресторанти в едно пространство с обща трапезария (зала) не е нова. Търговските центрове, казината и конгресните центрове в Лас Вегас имат опит в това, но сега нещата вече придобиват други мащаби и като размер, и като качество на услугата.

Ако например водите група, не всеки иска да яде едно и също нещо. В залите за хранене можете да се разделите, за да си изберете различни ястия и след това да се съберете и да се насладите на храната си заедно.

Туристите в Лас Вегас обикновено са хора, които пътуват много. Затова обикновено те имат добра обща култура що се отнася до различни кухни и концепции, а също така са любопитни да опитат нещо, което не са имали възможност да пробват досега.

В Resorts World например, на улица Стрип, най-известното изживяване за хранене е Famous Foods Street Eats – високотехнологична версия на амбулантен център в сингапурски стил, със 17 различни сергии с продавачи, предлагащи пан-азиатски и други ястия.

Там предлагат също шанхайски кнедли, признати от Michelin Guide от Ah Chun Shandong, Blood Bros, барбекю от Тексас, хайнански пилешки ориз от Boon Tong Kee и какво ли още не от различни точки на света. Можете ли просто да си представите за какво става дума?

От ротативки до залите за хранене в Лас Вегас - rwlv ff entry

„Искахме да доведем тези амбулантни търговци от Югоизточна Азия, хората, които готвят от колички по улиците, и да пренесем тази автентичност във Вегас, да имаме всичко под един покрив“, казва изпълнителният готвач на Resorts World Девин Хашимото.

„В началото беше предизвикателство, като се има предвид през какво преминавахме през 2020 г. Имаше много обаждания от Zoom и споделяне на рецепти и изпращане на имейли, за да се свържем с тях.“

„Стигнахме до точката, в която работи страхотно и… гостите се радват на това и получаваме много страхотни отзиви, защото е нещо ново“, казва Хашимото. „Има хора като мен, които не искат да виждат снимка на храната на екрана, искат да видя какво правят готвачите. И ето сега  вижте гостите – те се разхождат от щанд до щанд или дори обикалят целия район и след това си поръчат пет ястия, за да могат да хапнат от всичко по малко.“

Новооткрита в Aria, Proper Eats Food Hall, съчетава аплодирани ресторанти от цялата страна с нови домашни концепции. А Downtown, хотел Fremont, е събрал интригуваща комбинация от познати марки и продукти от местни доставчици.

От ротативки до залите за хранене в Лас Вегас - img 0207.0

Тенденцията е този тип предлагане на хранене, скоро да се разпространи и извън казината. Хотели, търговски центрове, ресторантите, дори и веригите за хранене е възможно да се трансформират в места, предагащи този нов тип гурме изживяване.

За поведен път Лас Вегас задава тон и ето как една хранителна тендеция води началото си от игралните зали и хората около ротативките.

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares