Последно добавени в блога
Състезания по ядене – интересни рекорди на Гинес
Много от световните рекорди на Гинес включват хранене и някои от тях са доста странни. Колкото и необичайно да е това, някои хора са нещо като професионални състезатели по ядене. Битките са сериозни и рекордите са повод за гордост. Нека видим само малка, но твърде […]
4 десерта с череши
Черешов крамбъл Необходимите продукти: 4 чаши пресни череши без костилки; 1 чаша универсално брашно; 1 чаша валцувани овесени ядки; 1 чаша кафява захар; 1/2 чаша несолено масло, разто;пено; 1 чаена лъжичка канела ванилов сладолед (по желание). Начин на приготвяне Загрейте фурната си до 350°F (175°C). […]
Как стресът ни кара да жадуваме за комфортни храни?
Изразът „комфортна храна“ е сравнително нов. Какво се има предвид с определянето на дадена храна като „комфортна“? Това е храна, която често човек използва като заместител на някаква емоция, за утеха, която свързва със някакви приятни спомени, която го кара да се чувства добре не […]
4 рецепти с риба за лека вечеря през летния сезон
Риба с лимон и билки на скара Необходимите продукти: 4 рибни филета (като сьомга или пъстърва); сок от 1 лимон; 2 супени лъжици зехтин; 2 скилидки чесън, смлени; 1 чаена лъжичка сушена мащерка; сол и черен пипер на вкус; Резенчета лимон, за сервиране; пресни билки […]
5 салати с тиквички
Салата от тиквички на скара Необходимите продукти: 2 средни тиквички, нарязани на шайби; 1 супена лъжица зехтин; сол и черен пипер на вкус; 4 чаши нарязана зелена салата; 1/4 чаша натрошено сирене фета; 2 супени лъжици печени кедрови ядки; лимонов винегрет за дресинг. Начин на […]
5 рецепти с кайсии
Пиле с глазура от кайсии Необходимите продукти: 4 пилешки гърди без кожа; 1 чаша консерви от кайсии; 2 супени лъжици соев сос; 1 супена лъжица дижонска горчица; 1 чаена лъжичка смлян чесън; сол и черен пипер на вкус. Начин на приготвяне Загрейте фурната до 375°F […]
Кайсиите – полезни за здравето на целия организъм
Сезона на кайсиите е. Тези слънчеви на цвят плодове са не само вкусни, но и много полезни. Те са богати на витамини и минерали, а вкусът им варира от сладък до сладко-тръпчив в зависимост от сорта. Кайсиите имат мека външност с деликатен мъх, а „месото“ […]
5 диетични салати
Средиземноморска салата от нахут Необходимите продукти: 1 консерва, 450 грама нахут, отцеден и изплакнат; 1 чаша нарязана на кубчета краставица; 1 чаша нарязани на кубчета домати; 1/4 чаша нарязан на кубчета червен лук; 1/4 чаша нарязани маслини Каламата; 2 супени лъжици наситнен пресен магданоз; 2 […]
5 рецепти за свеж летен обяд
Лятна зеленчукова паста Необходимите продукти: 250 грама пълнозърнеста пене паста или друга; 1 супена лъжица зехтин; 1 тиквичка, нарязана на кубчета; 1 жълта тиква, нарязана на кубчета; 1 червена чушка, нарязана на кубчета; 1 чаша чери домати, наполовина; 2 скилидки чесън, смлени; 1/4 чаша нарязан […]
Напълняване през лятото – да се предпазим от изкушенията
Лятото идва. По-лесно е да отслабнете през лятото, тъй като е горещо, изпотявате се повече, а и от жегите апетитът може да намалее. Освен това скоростта на метаболизма е по-висока. Този сезон обаче е рисков и за напълняване, поради изобилието от изкусителни лакомства и вакационните […]
5 рецепти за пилешки крилца
Класически Buffalo Wings Необходимите продукти: 900 грама пилешки крилца; 1/2 чаша лют сос; 1/4 чаша разтопено масло; 1 чаена лъжичка чесън на прах; сол и черен пипер на вкус. Начин на приготвяне Загрейте фурната си до 400°F (200°C) и покрийте тава с хартия за печене. […]
Как да се храним преди и след плуване?
Плуването е един от най-добрите варианти за физическа активност. То тренира огромна част от мускулите в човешкото тяло, изгаря много калории и вероятността от травми в почти нищожна. Как да се храним преди и след по-продължително плуване е актуален въпрос винаги, а особено през лятото […]
7 свежи рецепти с диня
Смути от диня Необходимите продукти: 2 чаши нарязана диня (отстранете семките); 1 чаша пресни ягоди; 1 банан; 1/2 чаша кисело мляко; 1 супена лъжица мед (по желание); кубчета лед (по желание). Начин на приготвяне Поставете всички съставки в блендер. Блендирайте, докато стане гладка и кремообразна […]
Семената от диня – полезни и вкусни
Динята е невероятен хидратиращ плод, тъй като съдържа 92% вода и е обогатена с минерали и витамини. Семената и са изключително богати на различни хранителни вещества. Тези семена имат ниско съдържание на калории и са богати на микроелементи като цинк, магнезий, калий и т.н. Семената […]
Как да се храним през лятото?
Как да се храним през лятото? Естествено със свежи и полезни сезонни плодове и зеленуци. Изпитайте някои от нашите предложения идеи за летни закуски и препоръки за хранене, използвайки сезонните плодове и зеленчуци. Диня Динята е емблематичен плод за лятото с високо съдържание на антиоксиданти, […]
4 салати с паста – свежи и леки за през лятото
Гръцка салата с паста Необходимите продукти: 350 грама паста фарфале; 1/4 чаша екстра върджин зехтин; 1/4 чаша червен винен оцет; 1 ч. л. дижонска горчица; една скилидка чесън, смляна; 2 краставици, нарязани на ситно; 300 грама домати, нарязани наполовина 180 грама натрошено сирене фета; ¼ […]
Кои храни се препоръчват след горещ ден
Обичате ли да прекарвате целия ден на плажа през лятото? Дори да останете под чадъра, дългият горещ ден може да ви дехидратира и да ви остави изтощени. Това може да се случи и ако останете навън дълго време в горещ ден, независимо какви дейности имате. […]
Доматите – плод или зеленчук?
Ботаниците класифицират растенията според техните физиологични характеристики, включително структура, функция и организация. Следователно, ботанически погледнато, плодовете са продукти, носещи семена, образувани от яйчника на цъфтящо растение – начинът на растението да разпространява семената си. Ботаническите плодове са плодове, които растат от цветовете на растението и […]
6 ползи за здравето от консумацията на крастивици
Горещ летен ден – хрупкава и свежа – краставицата е просто неустоима. Но този „зеленчук“, който всъщност е плод, предлага много повече от прекрасен вкус. Краставиците са пълни със здравословни хранителни вещества. Краставиците (научно им наименование е Cucumis sativus) произхождат от Индия и популярността им […]
5 супер лесни за приготвяне десерти
Шоколадови овесени блокчета без печене Необходимите продукти: 2 чаши овесени ядки; 1 чаша шоколадов чипс; 1/2 чаша фъстъчено масло; 1/3 чаша мед; 1 чаена лъжичка ванилов екстракт. Начин на приготвяне В голяма купа смесете овесените ядки и шоколадовия чипс. В малка тенджера разтопете фъстъченото масло […]