Последно добавени в блога
Как се приготвя зелено гаспачо
През горещите летни дни ви се яде нещо вкусно, различно и освежаващо. Ако не ви се ядът тежи храни и искате нещо студено, гаспачото е идеалният вариант. Но ние ви предлагаме нещо по- различно, зелено гаспачо. Осмелявате ли се да опитате? Тази рецепта е супер […]
Петте напитки, които понижават бързо и естествено кръвната захар
Неконтролираната консумация на неестествени захари може да доведе до увреждане на тялото и появата на хронични заболявания като диабет. Много хора искат да променят диетата или хранителните си навици. Най- често хората намаляват консумацията на захар, тъй като това е свързано с появата на хронични […]
Най-добрият трик за претопляне на пържени картофи
Претоплянето на храна е обичайна практика за много хора, особено когато става въпрос за използване на останала храна, от вечеря например. Въпреки това, не всички методи са еднакво ефективни, нито всички храни запазват вкуса си, след като са били претоплени за втори път. В домовете […]
Здравословните заместители на маслото и маргарина
В постоянното търсене на по-здравословен начин на живот, все повече хора се отказват от маслото и маргарина, в ежедневните си рецепти. Известни с високото си съдържание на наситени и трансмазнини, тези традиционни варианти се заменят с по-здравословни алтернативи. Ето кои са здравословните заместители, които можете […]
Октопод на скара
Лесна и вкусна рецепта за октопод на скара, с която ще впечатлите семейството и приятелите си. За да приготвите 6 порции ще ви е нужен около 1 час и 45 минути. Съставки: 1 октопод- само пипалата 2 супени лъжици сол 1 супена лъжица черен пипер […]
Как да си приготвим пресни миди у дома
Мидите са много вкусни морски дарове, но приготвянето им у дома може да бъде предизвикателство. Ето от къде трябва да започнете, за да приготвите най- вкусните миди на света. Почистване на пресни миди Първата стъпка е да почистите вашите миди. Изтъркайте старателно външната част на […]
Какво да ядем, за да имаме здрава и красива кожа
Кожата е най-големият ни орган и съставлява около една седма от общото ни телесно тегло. Основната функция на кожа е да действа като бариера, защитавайки останалата част от тялото, от слънчевите лъчи, горещи и ниски температури, микроби, патогени и токсични вещества. Затова трябва да не […]
Най-вкусните и полезни летни плодове
Лятото е времето на дългите плажни дни, но с покачването на температурите, трябва да внимаваме да не се дехидратираме. За да си набавим достатъчно хранителни вещества и да поддържаме добра форма, трябва да се възползваме от предимствата на топлото време и да консумираме различни сезонни […]
Чийзкейк с малини без печене
Няма по- хубав завършек на една вечеря от вкусния десерт. Ако не обичате да прекарвате много време в кухнята тази рецепта за малинов чийзкейк е точно за вас, защото е много бърза и лесна. С няколко лесни стъпки, ще приготвите страхотна изненада за цялото семейство. […]
5- те храни, които може да изчезнат
Изменението на климата може скоро да доведе до изчезването на някои от любимите ни храни. Глобалното затопляне вече води до промяна на климатичните модели на планетата. Тъй като те се променят, ще се промени и способността на фермерите да отглеждат храна в количествата, с които […]
Кои са 9-те основни алергена?
Има данни, че повече от 170 храни причиняват алергични реакции, но основните причинители са така наречените „Големите девет“: мляко, яйца, ядки, риба, ракообразни, миди, пшеница, соя и сусам. В действителност всяка храна може да причини анафилаксия, което е потенциално животозастрашаваща реакция на организма. Кои са […]
Как да си приготвим домашен ванилов сладолед?
Няма по- вкусен и разхлаждащ десерт от сладоледа. А ванилията е един от любимите вкусове на малки и големи. Можете да си купите ванилов сладолед във всеки магазин за хранителни стоки, но той никога няма да има толкова добър вкус, колкото ако го приготвите сами. […]
Защо черешите са толкова полезни?
Черешите са любимият десерт на малки и големи през летните месеци. Този супер вкусен плод с костилка е богат на много хранителни вещества, които са изключително полезни за нашето здраве. Има повече от един сорт череши и всички видове, независимо дали са сладки или тръпчиви, […]
Здравословно остаряване с морска храна
С напредване на възрастта е важно да поддържаме тялото и мозъка си в кондиция. Консумацията на определени храни може да допринесе за поддържането на тонус и добро здраве, дори в по- напреднала възраст. Морските дарове могат да са в основата на остаряването в добро здраве. […]
Какво се приготвя за Великден по света?
С наближаването на Великден няма как, в съзнанието ни да не изникне вкусната великденска трапеза. Някои хора се запасяват с шоколадови зайци, други пекат свои козунаци и боядисват яйца. Всяка страна има своята уникална великднска традиция, която включва уникални ястия. Искате ли да научите повече […]
Как се хранят астронавтите в космоса?
Някога чудили ли сте се какво може да си хапвате, ако сте на космически кораб? Какво е менюто на астронавтите и дали храната е толкова вкусна, колкото на земята? Учените са осъзнали, че храната е нещо повече от гориво за астронавтите. Тя играе жизненоважна роля […]
Дали водораслите са бъдещето на устойчивото хранене?
От години се говори, че земята за отглеждане на култури и селскостопански животни намалява. Което предизвиква дискусии за това, дали храната ще бъде достатъчна за всички? Водораслите са едни от храните, които да заемат мястото на тези, чието отглеждане вече не е толкова устойчиво. Тъй […]
Супер храни или чай – кое да изберем за отслабване?
Свалянето на килограми може да бъде много трудна битка. Хората, които са поели по този път, често се ангажират с различни режими на хранене и тренировка, но винаги се оглеждат и за други средства, които могат да подпомогнат процеса. Сред тях са супер храните и […]
Кантабрийската кухня
Чували ли сте някога за Кантабрия? Това е автономна област в Северна Испания, която запленява със своите плажни ивици, градска архитектура и вкусна, традиционна кухня. Тя включва морски дарове от Кантабрийско море, сьомга, пъстърва, зеленчуци и млечни продукти, телешко и дивеч. Морските дарове там се […]
Ресвератрол – в кои храни се съдържа полезния антиоксидант
Ресвератролът, полифенолно съединение, известно със своите мощни антиоксидантни свойства, е обект на очарование както в научните изследвания, така и в обществения интерес. Това естествено срещащо се съединение често се свързва с червеното вино, но присъствието му се простира далеч отвъд лозята. През последните години изследователите […]