10 начина да включите боба в менюто си, II част

10 начина да включите боба в менюто си, II част

6. Направете бургер на растителна основа
Благодарение на месестата си текстура и мекия си вкус, бобът е чудесен заместител на месо на растителна основа за бургери  и дори за кюфтета.

Ако използвате боб, за да направите хлебчетата, ще получите богата на фибри версия на иначе бедна на фибри храна. Веге бургер, приготвен с боб, може да ви помогне да увеличите дневния си прием на фибри. Недостатъчният прием на фибри се свърза с повишен риск от развитие на хронични заболявания.

7. Добавете към тако или кесадия
Прибавянето на боб към салатите, както и към пълнежа на тако и кесадия, е бърз и лесен начин да включите боба към вашата диета. Най-хубавото е, че независимо кой вид боб изберете, винаги ще получите вкусно и питателно ястие.

8. Насладете се на комбинацията от боб и ориз
Тази комбинация е популярна в латиноамериканската кухня. Всяка държава има своите вариации на ястия със съчетание на боб и ориз и  понякога може да има повече от една версия в рамките на една и съща държава.

Консумирането на ориз и боб заедно е чудесен начин за подобряване на протеиновото качество на зърнените храни. Тъй като бобът има високо съдържание на основната аминокиселина лизин, той допълва ниските нива на лизин в ориза.

9. Печен боб
Печен боб е друг начин да се възползвате от предимствата на боба. Печен боб може да се приготвя със смляно говеждо месо, бекон или наденица, в зависимост от рецептата. Има и множество вкусни веган версии на печен боб.

10. Десерт с боб
Вярвате или не, бобът също може да влезе във вашето десертно меню. Подобно на бургерите на растителна основа, десертите на основата на боб превръщат ястията, които обикновено са с ниско съдържание на протеини и фибри, в такива с по-добри хранителни качества. Има множество кето рецепти за десерти, в които бобът е основна съставка.

Бобът е изключително питателна, достъпна и удобна храна, богата на растителни протеини и фибри.

Той също така е универсална съставка, която можете да използвате за приготвяне на много ястия, от закуска до обяд, вечеря и дори десерти.

10 начина да включите боба в менюто си, I частАбонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares