10-те най-здравословни мексикански храни, II част

10-те най-здравословни мексикански храни, II част

6. Царевични тортили
Въпреки популярността на диетите с ниско съдържание на въглехидрати, царевичните тортили са здравословна храна, произлизаща от мексиканската култура.

В допълнение към осигуряването на фибри, техниката на обработка, наречена никстамализация, която превръща царевицата в тортили, увеличава количеството калций в тортилите и намалява нивата на съединения, които предотвратяват усвояването на витамин В3.

7. Джикама
Хикама е кореноплоден зеленчук, който обикновено се сервира пресен с лайм и чили като освежаваща закуска. Изследователите изучават хикама за потенциалната й способност да подпомага нормализирането на кръвната захар, благодарение на статуса й на кореноплоден зеленчук с високо съдържание на фибри и нисък гликемичен индекс.

8. Канела
Тази подправка е важна съставка в мексиканските десерти и напитки и изследователите проучват възможните й ползи за хората с диабет. Например, консумацията на канела може потенциално да понижи нивата на кръвната захар и триглицеридите.

9. Кактус
Кактусът от опунция е популярен в мексиканската кухня. Кактусовите лопатки могат да бъдат сотирани, печени на скара или дори мариновани и сервирани в салата.

Кактусът от опунция е богат източник на фибри и може да има ползи за хора с диабет. Яденето на кактус от опунция по време на хранене може да намали повишаването на кръвната захар, което може да настъпи след храненето.

10. Шоколад
Неподсладеният шоколад, направен от какаови зърна, е богат източник на антиоксиданти и полифеноли. Може също да има ефект на понижаване на триглицеридите.

Шоколадът е повече от просто десерт в мексиканската храна, той може да се използва  в напитки, както и в сосове като моле, за да осигури богата дълбочина на вкуса в различни ястия.

Докато много хора може да мислят за мексиканската храна като за нещо специално, което не трябва да се яде често, истината е, че мексиканската храна е богата и разнообразна кухня, включваща много питателни храни.

Много от днешните най-популярни здравословни хранителни съставки в Съединените щати и в Европа – включително тиква, семена от чиа, кактус и шоколад – всъщност произхождат от Мексико.

Ако не сте сигурни как да включите тези популярни съставки в рутината си, може да почерпите вдъхновение от техния мексикански произход и да изпробвате някои традиционни рецепти.

Освен това основните мексикански основни храни като боб и царевични тортили са много питателни и могат да формират чудесна основа за балансирана диета.

10-те най-здравословни мексикански храни, I частАбонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares