3 рецепти как да сготвите кокошка

3 рецепти как да сготвите кокошка

В България традиционно консумираме повече пилешко. Отколкото кокоше месо. И все пак кокошката си остава истински деликатес и чудесна идея за празнична или просто по-специална вечеря. Вижте нашите три предложения как да приготвите кокошка, така че всички да останат очаровани.

Пълнена кокошка

Необходимите продукти

  • 1 кокошка
  • 150 мл. Олио
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 8-10 картофа
  • черен пипер
  • джоджен
  • 1 глава лук
  • ½ ч. ч. ориз
  • сол
  • магданоз
  • олио

Начин на приготвяне

Извадете дреболиите на кокошката, сварете ги в подсолена вода и ги нарежете на дребно.

В част от олиото задушете предварително нарязаният на ситно лук. Прибавете ориза и червения пипер.

Залейте с малко бульон и оставете да ври, докато оризът увеличи обема си.

Добавете дреболиите, магданозът, джодженът, черния пипер и сол на вкус.

Осолете кокошката отвън и отвътре. Напълнете я с плънката.

Зашийте я и я сложете в тава.

Залейте кокошката с ½ ч. ч. топла вода и я печете.

От време на време я поливайте с част от соса в тавата, за да изсъхва месото.

Шпикована кокошка със сланина

Необходимите продукти

  • 1 кокошка
  • 2 глави лук
  • 300 гр. грах от консерва
  • 3-4 скилидки чесън
  • Сол
  • 100 гр. сланина
  • 150 мл. oлио
  • 30 гр. масло
  • 1 ч. л. червен пипер
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Сварете цялата кокошка в подсолена вода.

Извадете я и я шпиковайте с парченца сланина.

Намажете я отвътре и отвън с масло, смесено с черен пипер и счукан чесън.

Сложете кокошката в тава.

Запържете лука в част от олиото и прибавете червения пипер.

Изсипете в тавичката.

Печете кокошката в умерена фурна.

Поднесете я с грах, задушен в останалото олио.

Кокошка по селски

Необходимите продукти

  • 1 кокошка
  • 150 гр. масло
  • 2-3 чушки
  • 3-4 домата
  • 4-5 глави лук
  • ½ ч. ч. ориз
  • 1 ч. л. червен пипер
  • ½ връзка магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете кокошката на порции. Запържете ги в масло до златисто.

Едно по едно прибавете задушените и нарязани на ситно лук, чушки и обелени домати.

Накрая сложете сол и червен пипер.

Залейте с 2-3 ч. ч. топла вода.

Варете ястието на тих огън до омекване на месото.

Изсипете в гювеч заедно с ориза.

Печете в умерена фурна.

Готовата кокoшка се поднася поръсена с черен пипер и магданоз.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares