3 рецепти със сьомга

3 рецепти със сьомга

Сьомгата е отличен източник на висококачествен протеин, който е от съществено значение за изграждането и възстановяването на тъканите в тялото. Също така е богат на омега-3 мастни киселини, които са незаменими мастни киселини, които тялото не може да произведе само.

Доказано е, че омега-3 мастните киселини намаляват възпалението в тялото, което може да помогне за предпазване от хронични заболявания като сърдечни заболявания, рак и артрит.

Насладете се на нашите три лесни, ароматни, вкусни и бързи рецепти със риба сьомга. Те ще се превърнат в вашите любими ястия за обяд и вечеря, а дори и за вечеря с гости. Просто няма какво да се обърка!

Рецепта 1: Сьомга с лимонов пипер на скара

Необходимите продукти:

  • 4 филета от сьомга;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • 1 супена лъжица подправка лимонов пипер;
  • 1/2 чаена лъжичка сол;
  • 1 лимон, нарязан;
  • пресен магданоз, нарязан (за гарнитура).

Начин на приготвяне

Загрейте грила на средно висока температура.

Намажете двете страни на филетата сьомга със зехтин и ги овкусете с лимонов пипер и сол.

Поставете филетата от сьомга на скара с кожата надолу и печете за около 5 минути.

Внимателно обърнете филетата от сьомга с помощта на шпатула и гответе още 5 минути или до готовност.

Свалете сьомгата от скарата и гарнирайте с пресен магданоз и резени лимон преди сервиране.

3 рецепти със сьомга - baked salmon 8

Рецепта 2: Печена сьомга с чесън и билки

Необходимите продукти:

  • 4 филета от сьомга;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 3 скилидки чесън, смлени;
  • 1 супена лъжица наситнен пресен магданоз;
  • 1 супена лъжица наситнен пресен копър;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • резенчета лимон (за сервиране).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 250 градуса.

В малка купа смесете зехтина, смлян чесън, магданоз, копър, сол и черен пипер.

Поставете филетата от сьомга върху лист за печене, покрит с хартия за печене или алуминиево фолио.

Намажете с четка билковата смес филетата от сьомга, като се уверите, че са покрити равномерно.

Печете сьомгата за около 15 минути или до готовност.

Сервирайте сьомгата с резенчета лимон отстрани.

3 рецепти със сьомга - fresh salmon chowder 3060743 hero 01 e2f6a6301e5946a38ea1f3d24896745f

Рецепта 3: Супа от сьомга

Необходимите продукти:

  • 1 супена лъжица олио;
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 чаши нарязани на кубчета картофи;
  • 1 кутия (450 грама) нарязани на кубчета домати, отцедени;
  • 2 чаши пилешки или зеленчуков бульон;
  • 1 чаша сметана;
  • 1 килограм филе от сьомга, нарязано на парчета;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • пресен магданоз, нарязан.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера разтопете маслото на среден огън.

Добавете нарязания на кубчета лук и смлян чесън и гответе, докато лукът омекне и стане полупрозрачен, около 5 минути.

Добавете нарязаните на кубчета картофи, отцедените домати и пилешкия или зеленчуковия бульон в тенджерата. Оставете да заври, след това намалете котлона до минимум и оставете да къкри за 10-15 минути, или докато картофите омекнат.

С помощта на блендер пюрирайте супата, докато стане гладка и кремообразна.

Добавете сметана в тенджерата и разбъркайте, за да се комбинират.

Добавете парчетата сьомга в тенджерата и гответе за 5-7 минути или докато сьомгата се свари.

Подправете супата със сол и черен пипер на вкус.

Гарнирайте всяка купичка супа с пресен магданоз преди сервиране.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares