3 идеи за супи със спанак

3 идеи за супи със спанак

Всеки знае колко полезен е спанакът, но той може да бъде и много вкусен, приготвен по различни начини. Вижте нашите 3 предложения за супи със спанак, които със сигурност ще ви харесат.

Спаначена супа

Време за приготвяне – 30 минути. Продуктите са достатъчни за приготвянето на 4 порции.

Необходимите продукти

1 кг. снапак

2 глави кромид лук

1/4 ч. ч. настърган кашкавал

30 гр. маргарин

3/4 ч. ч. прясно мляко

3 с. л. брашно

2 ч. ч. пилешки бульон

Начин на приготвяне

Загрейте маргарина в тиган и прибавете чесъна и лука.

Прибавете и брашното и разбъркайте.

Свалете от котлона и долейте бульона и прясното мляко. Разбийте добре и върнете на котлона да заври леко.

Нарежете спанака и го оставете да заври 5 минути в друга тенджера.

Пасирайте супата с блендер.

Прибавете кашкавала след като я затоплите, като внимавате да не заври.

Спаначена супа с кюфтенца

Време за приготвяне – 30 минути. Продуктите са достатъчни за приготвянето на 4 порции.

Необходимите продукти

  • 500 гр. спанак
  • 250 гр. телешка кайма
  • 1 ч. ч. галета или стар натрошен хляб
  • 1 голям картоф
  • 1 глава кромид лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч. ч. настърган кашкавал
  • 1 жълтък
  • 1 литър пилешки бульон
  • 7 с. л. олио
  • 2 с. л. риган

Начин на приготвяне

Смесвате каймата, ригана и жълтъка и оформяте малки кюфтенца.

В подходящ съд сипвате 60 мл. олио и запържвате кюфтетата на среден огън.

Нарежете лука и чесъна и ги сложете в останалото загрято олио.

Задушете ги 2-3 минути и после прибавете предварително нарязания картоф.

Задушавайте още 5 минути.

Добавете бульона от пиле и варете още 10 минути.

Сложете почистения, нарязан и попарен спанак и продължете да варите.

След 5 минути пасирайте всичко с блендер.

Към получената смес прибавете кюфтетата и ги оставете леко да заврат.

Преди да сервирате поръсете супата с настъргания кашкавал.

Супа с картофи, наденица и спанак

Време за приготвяне – 40 минути. Продуктите са достатъчни за приготвянето на 4 порции.

Необходимите продукти

  • 200 гр. наденица
  • 500 гр. спанак
  • 5 средни картофа
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с. л. олио
  • 1 и 1/2 пилешки бульон

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата на парчета с дължина 5 см, след което ги попарете и сложете върху кухненска хавлия.

Нарежете картофите на малки кубчета.

Загрейте олиото на тих огън и прибавете нарязаните предварително кромид лук и чесън.

Задушете ги и после добавете пилешкия бульон и картофите.

Похлупете и варете докато омекнат картофите.

Почистете, попарете и нарежете спанака.

Сложете го в супата заедно с наденицата.

Варете докато супата се сгъсти.

Приятен апетит!

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares