3 рецепти за вегетариански предястия

3 рецепти за вегетариански предястия

Вие сте вегетарианец или ще имате гости, които не ядат месо? Това не означава, че приготвянето на обяда или вечерята ще бъде трудно. Нужни са само добри идеи и желание за време в кухнята.

Ето нашите три предложения за вегетариански предястия, които са вкусни, лесни за приготвяне и дори здравословни.

Хумус

Време за приготвяне – 10 минути, посочените продукти за достатъчни за приготвянето на 4-6 порции.

Необходимите продукти

  • 1 консерва нахут (240 мл.)
  • 60 мл. (1/4 ч. ч. ) сусамов тахан
  • 60 мл. (1/2 ч. ч.) зехтин
  • 2-3 скилидки пресован чесън
  • 200 мл. лимонов сок
  • щипка захар
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне

Отцедете нахута.

Всички продукти се пасират в блендера до хомогенна смес.

Оставете да престои в хладилник 30 минути преди да сервирате с арабски питки или брускети.

Предястие с кашкавал

Време за приготвяне – 30 минути, посочените продукти за достатъчни за приготвянето на 4-5 порции.

Необходимите продукти

  • 200 гр. брашно тип 500
  • 100 гр.  краве малко
  • 200 гр. кашкавал
  • 200 мл. прясно мляко
  • 3 яйца
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне

От маслото, брашното, солта и 1 ч. л. вода пригответе тесто.

Оставете тестото да престои в хладилника за няколко часа.

Извадете тестото от хладилника и го разстелете на дъното на съда, в който ще се пече. Тестото трябва да покрие стените му на височина 3-4 см.

Разбийте заедно яйцата, млякото, настъргания кашкавал и 1 ч. л. брашно.

Изсипете сместа върху тестото.

Печете на умерена фурна на 180 градуса.

Предястието се поднася топло и нарязано на парчета.

Печени круши със сирене и смокини

Време за приготвяне – 40 минути, посочените продукти за достатъчни за приготвянето на 4 порции.

Необходимите продукти

  • 4 круши
  • 200 гр. краве сирене
  • 8 броя смокини
  • 4 стръка розмарин
  • 4 стръка мащерка
  • смлян черен пипер
  • сол
  • зехтин

Вместо пресни смокини може да използвате сушени цели смокини или със смокините от смокиново сладко.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

Измийте крушите и ги разрежете на половинки.

Всяка смокиня нарежете на 4 части.

Нарежете сиренето на тънки резенчета.

Пригответе от хартия за печене 4 квадрата с размер 25 x 25 см.

Върху всеки квадрат хартия поставете 2 половинки круша и 8 парчета смокиня.

Отгоре се разпределят сиренето, розмаринът и мащерката.

Крушите се подправят с сол и черен пипер на вкус. Напръскват се със зехтин.

Завийте хартиените квадрати във форма на кесийки, които се връзват.

Печете крушите 30 минути.

Предястието се сервира горещо.

Приятен апетит!

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares