3 вкусни постни (веган) рецепти

3 вкусни постни (веган) рецепти

Тропическа салса с чипс

Необходимите продукти:

  • 1 супена лъжица пресен джинджифил, обелен и нарязан
  • 1 люта чушка, нарязана
  • 1/2 скилидка чесън, наситнена
  • сол на вкус
  • 1 чаша пресен ананас, ситно нарязан (и малко за гарнитура)
  • 1/2 чаша пресни листа от кориандър, нарязани (и малко за гарнитура)
  • 1/4 чаша червен лук, нарязан
  • 1/2 чаша гроздови домати, нарязани на четвъртинки
  • 2 зрели авокадо, обелени, почистени от семките и нарязани
  • 2 супени лъжици пресен сок от лайм
  • чипс от сладък картоф

Начин на приготвяне:

Нарежете джинджифила, чушката, чесъна и ги смесете. Добавете малко сол и ги пасирайте докато получите груба каша.

Изсипете пастата в по-голяма купа и добавете нарязания ананас, кориандъра, лука, доматите и авокадото. Добавете сок от лайм и още малко сол на вкус. Смесете всичко заедно.

Приберете салцата в хладилник за няколко минути, за да се охлади хубаво.

Когато сте готови за сервиране, прехвърлете вашата салса в по-хубава купа, гарнирайте с ананас и кориандър. Сервирайте с чипс за потапяне.

3 вкусни постни (веган) рецепти - tropical salsa e1558535655706 768x482 1

 Дип от черен боб с вкус на сирене

Необходимите продукти:

  • консерва черен боб 450 грама, добре изплакнат и отцеден
  • 1 супена лъжица  зехтин
  • 3 супени лъжици хранителна мая
  • 3 супени лъжици вода
  • 3 супени лъжици пресен сок от лимон
  • 1/4 ч. л. сол
  • малко пресни билки за гарнитура
  • царевичен чипс или селекция от пресни зеленчуци за потапяне

Начин на приготвяне:

Изсипете всичко в кухненски робот или блендер и пасирайте на кремообразна паста. Ако е твърде гъсто, добавете още малко вода. Ако е нужно обавете още сол, сок от лимон и мая.

Охлажда се в хладилник за половин час.

Гарнирайте с пресни билки и сервирайте с чипс или селекция от пресни зеленчуци, като моркови, чушки, краставици.

3 вкусни постни (веган) рецепти - black bean e1558534069457 768x482 1

Карамелени пуканки

Необходимите продукти:

  •  2 супени лъжици кокосово масло
  • 1/2 чаша царевични зърна
  • 1/4 чаша нектар от агаве или кленов сироп
  • 1/2 чаша светло кокосово мляко (консерва)
  • 1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия
  • 1/8 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Загрейте средно голяма тенджера на средно висока температура. Добавете кокосово масло и 2-4 царевични зърна за проба. Затворете капака.

Когато чуете ядките да пукат, това означава, че маслото е готово. Добавете останалите ядки, разклатете ги и ги разбъркайте, така че всички да са покрити с масло и веднага затворете капака.

От време на време разклащайте тенджерата със затворен капак, за да продължи пукането. Когато чуете, че се забавя, изсипете пуканките в голяма купа и оставете настрана.

3 вкусни постни (веган) рецепти - caramel nachos e1558535636163 768x482 1

За приготвяне на соса:

Върнете тенджерата на средно висока температура (уверете се, че няма остатъци от пуканки) и добавете вашия нектар от агаве или кленов сироп. Оставете да заври и гответе 2-3 минути. Разбърквайте от време на време, за да не загори. Трябва да стане по-тъмен. След това добавете кокосово мляко, ванилия и поръсете солта. Смесете всичко заедно.

Отново го оставете да заври, намалете котлона до средно слаб и бавно гответе соса, докато стане гъст и тъмен. Не забравяйте да разбърквате от време на време. Не трябва да отнеме повече от 20 минути.

Когато е готово, напръскайте пуканките с горещия карамелен сос и внимателно я разбъркайте с дървена шпатула. По-добре да се налива бавно или на части, като се разбърква едновременно.

Застелете съд с хартия за печене или алуминиево фолио и изсипете сместа. Замразете я за 10 минути. Това прави карамела свеж и хрупкав, без изобщо да замръзва.

Извадете от фризера, начупете пуканките на по-малки парчета и сервирайте.

В случай, че искате да направите повече и да го запазите за бъдещи празници, можете да го оставите замразени до 3 месеца.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares