4 рецепти с агнешко

4 рецепти с агнешко

Печен агнешки бут с розмарин и чесън

Необходимите продукти:

  • 1 цяло агнешко бутче с кост;
  • 6 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици пресни листа от розмарин, нарязани на ситно;
  • 2 ч. л. сол;
  • 1 ч. л. черен пипер;
  • 2 супени лъжици зехтин.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

В малка купа смесете заедно чесъна, розмарина, солта и черния пипер.

Поставете агнешкото в тава за печене и го натрийте с билковата смес.

Полейте със зехтин и печете за 1 1/2 до 2 часа или златиста коричка.

Оставете агнешкото за 10-15 минути преди да го нарежете и сервирате.

Агнешки котлети на скара със сос чимичури

4 рецепти с агнешко - grilled lamb chops mint chimichurri 500x500 2cac666f

Необходимите продукти:

  • 8 агнешки котлета;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 ч. л. сол;
  • 1/2 ч. л. черен пипер;
  • 1/2 чаша пресни листа от мента, нарязани на ситно;
  • 1/4 чаша пресни листа от магданоз, нарязани на ситно;
  • 1/4 чаша червен винен оцет;
  • 1/4 чаша зехтин.

Начин на приготвяне

Предварително загрейте скара до средно висока температура.

В малка купа разбийте заедно зехтина, чесъна, солта и черния пипер.

Намажете агнешките котлети със сместа от зехтин и ги запечете на грил за 3-4 минути от всяка страна или до желаната от вас готовност.

В отделна купа смесете заедно ментата, магданоза, червения винен оцет и зехтина, за да направите сос чимичури.

Сервирайте агнешките котлети с ментов сос чимичури отстрани.

Мароканска агнешка яхния

4 рецепти с агнешко - lamb casserole slow cooker moroccan 1 600x400 1

Необходимите продукти:

  • 1 кг обезкостена агнешка плешка, нарязана на 3-сантиметрови парчета;
  • 1 глава лук, наситнена;
  • 3 скилидки чесън, смлени;
  • 2 моркова, обелени и нарязани;
  • 2 стръка целина, нарязани;
  • 400 гр консерва нарязани на кубчета домати;
  • 1 чаша пилешки бульон;
  • 1 ч. л. смлян кимион;
  • 1 ч. л. смлян кориандър;
  • 1/2 ч. л. смляна канела;
  • 1/2 ч. л. сол;
  • 1/4 ч. л. черен пипер;
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • 1/4 чаша нарязан пресен кориандър.

Начин на приготвяне

В голям тиган на средно силен огън запържете агнешкото на порции, докато покафенее от всички страни.

Прехвърлете агнешкото в тенджера за бавно готвене.

В същия тиган задушете лука, чесъна, морковите и целината за 5-7 минути или докато омекнат.

Добавете сотираните зеленчуци в тенджерата при агнешкото.

Добавете доматите на кубчета и пилешкия бульон.

Добавете кимиона, кориандъра, канелата, солта и черния пипер.

Разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки.

Покрийте с капак и гответе на ниска степен за 6-8 часа или докато агнешкото омекне.

Разбъркайте с наситнения магданоз и кориандър преди сервиране.

Агнешки ребра с билки

4 рецепти с агнешко - herb crusted rack of lamb exps42590 thca2916394d01 17 3bc rms

Необходимите продукти:

  • агнешки ребърца – 8-10 броя (кокала);
  • 1/4 чаша дижонска горчица;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 супена лъжица нарязан пресен розмарин;
  • 1 с. л. нарязана прясна мащерка;
  • 1 ч. л. сол;
  • 1/2 ч. л. черен пипер;
  • 1 чаша панко галета;
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • 1/4 чаша нарязан пресен лук.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

В малка купа смесете дижонската горчица, зехтина, чесъна, розмарина, мащерката, солта и черния пипер.

Втрийте билковата смес върху всички ребра.

В друга малка купа смесете панко галетата, магданоза и дивия лук.

Нанесете сместа от галета върху агнешкото с подправки, за да образувате равномерно покритие.

Поставете агнешките ребра в тава за печене и печете за 15-20 минути.

Оставете агнешките ребърца да „отпочинат“ 10-15 минути, преди да ги сервирате.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares