Пилешките гърди са една от любимите храни на повечето хора. Те са бога източник на протеини, нискокалорични и вкусни, а рецептите за приготвянето им по най-различни начини, просто нямат край.
Вижте нашите 4 предложения, които както знаете са бързи, лесни и вкусни.
Пилешки гърди с лимон и чесън
Необходимите продукти:
- 4 обезкостени пилешки гърди без кожа;
 - 1/4 чаша зехтин;
 - 1/4 чаша лимонов сок;
 - 4 скилидки чесън, смлени;
 - 1 ч. л. сух риган;
 - 1/2 ч. л. сол;
 - 1/4 ч. л. черен пипер.
 
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200°.
В малка купа разбийте заедно зехтина, лимоновия сок, чесъна, ригана, солта и черния пипер.
Поставете пилешките гърди в тава за печене и изсипете сместа с лимон и чесън върху тях.
Печете 25-30 минути или докато месото е вече готово.
Сервирайте с разнообразни задушени зеленчуци.
Фахитас с пиле

Необходимите продукти:
- 2 обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на тънки ивици;
 - 1 червена чушка, нарязана на тънки ивици;
 - 1 зелена чушка, нарязана на тънки ивици;
 - 1 глава лук, нарязана на тънки ивици;
 - 2 супени лъжици зехтин;
 - 2 ч. л. чили на прах;
 - 1 ч. л. кимион;
 - 1/2 ч. л. чесън на прах;
 - сол и черен пипер, на вкус;
 - царевични тортили, за сервиране.
 
Начин на приготвяне
В голям тиган загрейте зехтина на средно висока температура.
Добавете пилешки ленти и подправете с чили на прах, кимион, чесън на прах, сол и черен пипер. Гответе, докато месото промени цвета си.
Добавете нарязаните чушки и лука в тигана и гответе, докато зеленчуците омекнат и пилето е напълно готово.
Сервирайте сместа от пиле и зеленчуци в царевични тортили.
Салата Цезар с пиле на скара

Необходимите продукти:
- 2 обезкостени пилешки гърди без кожа;
 - 1 глава салата айсбертг, нарязана;
 - 1/4 чаша настърган пармезан;
 - 1/4 чаша дресинг за салата Цезар;
 - сол и черен пипер, на вкус.
 
Начин на приготвяне
Загрейте грила на средно висока температура.
Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се слагат на скара. Печете 6-8 минути от всяка страна или докато пилето се свари напълно.
Докато месото се пече, нарежете салата и я поставете в голяма купа.
Добавете настърганото сирене пармезан и дресинга за салата Цезар в купата и разбъркайте.
След като месото е готово, го нарежете на тънки ивици и го добавете към салатата.
Разбъркайте всичко и сервирайте веднага.
Пиле Пармезан
Необходимите продукти:
- 4 обезкостени пилешки гърди без кожа;
 - 1/2 чаша универсално брашно;
 - 2 яйца, разбити;
 - 1 чаша подправени галета;
 - 1/4 чаша настърган пармезан;
 - 1 чаша сос маринара;
 - 1 чаша настъргано сирене моцарела;
 - сол и черен пипер, на вкус;
 - 2 супени лъжици зехтин.
 
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200°.
Поставете брашното в плитка чиния, разбитите яйца във втора плитка чиния и настъргания пармезан в третата плитка чиния.
Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер.
Покрийте всяка пилешките гърди с брашно, като изтръскате излишното, след това потопете в разбитите яйца и накрая покрийте със сместа от галета.
Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете пилешките гърди и пържете 3-4 минути на страна или докато пилето стане златисто кафяво.
Прехвърлете пилешките гърди в тава за печене и ги покрийте със сос маринара и настъргано сирене моцарела.
Печете във фурната за 10-15 минути или докато сиренето се разтопи.
Сервирайте ястието горещо.
Насладете се на тези вкусни и здравословни рецетпи, които няма да ви държат дълго в кухнята!




                        
                        
                        
                        
                    
