4 ресторанта в Атина, за които няма да съжалявате, ако посетите

4 ресторанта в Атина, за които няма да съжалявате, ако посетите

Гръцката столица е любима дестинация за българските туристи. Тя е известна с твърде много неща, но в нея трябва да бърнете внимание и на добрите ресторанти. Ето нашите 4 предложения, които да посетите следвадващия път когато сте там.

Botrini’s Restaurant

Удобен, съвременен ресторант в преустроено училище в покрайнините на централна Атина. Главният готвач Еторе Ботрини е учил за професията в Европа. Преди да започне работа в Атина е бил главен готвач на известния семеен ресторант Etrusco в Корфу.

Талантливият млад екип на ресторанта работи заедно, за да представи гръцка и италианска кухня на своите клинети. Ястията на добри цени и включват две интересни предложения -телешка опашка, приготвена по традиционна рецепта от трапистки монаси и папарделе с препечени парчета патешко месо.

4 ресторанта в Атина, за които няма да съжалявате, ако посетите - botrinis restaurant athens greece 03

Cookoovaya

Колко готвачи са необходими, за да се създаде ресторант, който е толкова страхотен, че никога не е излизал от мода, откактое  отворил врати през 2014 г.? Отговорът в този случай е пет.

Началото си Cookoovaya води от група прочути атински гастрономи. На тяхното съдружие се дължи факта, че менюто на ресторанта е широкообхватно,разнообразно, включващо всичко – от печено на жар месо до пайове, изпечени в пещ на дърва и богата селекция от продукти за готвене.

Сега кухнята се ръководи единствено от Периклис Коскинас, който изпитва дълбоко благоговение към кулинарните традиции и регионалните съставки на Гърция. Ястия като пай с тигрови скариди с патладжан и фета са типични за Гърция. Там ще ги намерите вкусно приготвени.

Атмосферата е спокойна, контрастира приятно с декора, който напомня за блясъка на 40-те години на миналия век. Като цяло, това е печеливша рецепта за вечер навън.

4 ресторанта в Атина, за които няма да съжалявате, ако посетите - cookoovaya interior

Spondi

Разположен на три етажа и с малък, спокоен двор само на 100 метра от Партенона, Spondi е един от най-награждаваните ресторанти в Гърция и първият в страната, получил две звезди Мишлен.

Главният готвач Ангелос Лантос, който спечели втора звезда през 2008 г., ръководи изключително френско меню, включващо изкусни, често закачливи ястия – крокети от пушено мляко, поставени върху зелено капапе, за да приличат на яйца в гнездо, деконструиран Saint-Nectaire – „сирене върху препечен хляб“ и други френски специалитети.

Неговата изба, която е прославена в града, съдържа повече от 1300 вида вино.

4 ресторанта в Атина, за които няма да съжалявате, ако посетите - spondi athens greece 02

Soil

Разположен е зад стадиона Panathenaic – мястото на първите модерни олимпийски игри през 1896 г. Този възхитителен ресторант се помещава в двуетажно неокласическо имение.

Главният готвач Тасос Мантис е възпитан в голямо уважение към природата. Може би защото като малък семейството му често е посещавало провинциалния остров Лесбос ,който е известен със своята необикновена красова.

Сега в работата си като главен готвач в Soil готвач, той ползва своя собствена градина, разположена в близкото село Алепохори, от която осигурява зеленчуци и някои по-необичайни гръцки билки, които представляват гръбнака на менюто в ресторанта, който управлява.

Добавете техники, усъвършенствани в някои от най-известните кухни в Европа – Hof Van Cleve, Fat Duck, Geranium – и ще видите защо този именно ресторант остава толкова любимо сред местните жители и посетителите.

4 ресторанта в Атина, за които няма да съжалявате, ако посетите - soil exterior

Когато вечерите са топли, красивата дворна градина на ресторанта, засенчена от вековни портокалови дървета, е мечтана обстановка. Ако времето не е добро, трапезарията в меки цветове, също е доста привлекателна алтернатива.

 Абонирай се
Уведомете за
guest
1 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares