5 безполезни съвета за отслабване

5 безполезни съвета за отслабване

Желанието човек да се освободи от излишните килограми е похвално и здравословно. Да, стига да н подходи към целта си с абсолютно безполезни и дори вредни методи. Ето 5 такива, на които да обърнете внимание сега и да не следвате по пътя към желаните килограми, защото нямада ви помогнат, а напротив.

1. Пийте хапчетата за отслабване

Не всички таблетки за отслабване са ефективни или безопасни за употреба при отслабване. Има редица лекарства за отслабване, които се предписват само от лекар. На пазара има и други нелицензирани продукти за отслабване, които могат да съдържат съставки, които са вредни за здравето.

Ако се притеснявате за теглото си, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. Не експериментирайте със съмнителни, но скъпи продукти.

2. Избирайте  храни с етикет „ниско съдържание на мазнини“ или „намалено съдържание на мазнини“

Бъдете предпазливи. Храните с етикет „ниско съдържание на мазнини“ трябва да съдържат не повече от определено количество мазнини, за да се използва законно този етикет. Ако дадена храна е етикетирана като „ниско съдържание на мазнини“ или „с намалено съдържание на мазнини“, тя трябва да съдържа по-малко мазнини от пълномаслената версия, но това не я прави автоматично здравословен избор: Проверете етикета, за да видите колко мазнини има съдържа. Някои храни с ниско съдържание на мазнини също могат да съдържат високи нива на захар.

3. Откажете се  от всички закуски през деня

Не похапването  е проблемът когато се опитвате да отслабнете, проблемът е видът на закуската.

Много хора се нуждаят от лека закуска между храненията, за да поддържат нивата на енергия, особено ако водят активен начин на живот. Изберете плодове или зеленчуци вместо чипс, шоколад и други закуски с високо съдържание на захар, сол и мазнини.

4. Пийте много  вода

Водата не ви кара да отслабвате, но ви поддържа хидратирани и може да ви помогне да хапвате по-малко. Водата е от съществено значение за доброто здраве и благополучие. Понякога жаждата може да се сбърка с глад – ако сте жадни, може да похапнете повече. Тоест водата няма някакви специфични ползи за отслабване, просто оставайки жадни, някои хора посягат към храна, а не съм вода.

Прекаляването с пиенето на вода по-скоро ще ви накара да се почувствате зле, но не и да отслабнете. Правилният съвет трябва да звучи „Пийте достатъчно вода, за да не ядете повече, отколкото се нуждаете.“.

5. Пропуснете едно хранене през деня

Пропускането на хранене не е добра идея. За да отслабнете и да задържите здравословното тегло, трябва да намалите количеството калории, които консумирате и да увеличите калориите, които изгаряте чрез упражнения.

Пълното пропускане на хранене може да доведе до умора и може да означава, че се лишавате от основни хранителни вещества. Също така ще бъдете по-склонни да похапвате храни с високо съдържание на мазнини и захар, което може да доведе до наддаване на тегло.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares