Пица Маргарита
Необходимите продукти:
- тесто за пица;
- доматен сос;
- прясна моцарела;
- пресни листа босилек;
- сол;
- зехтин.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 475°F (245°C).
Разточете тестото за пица върху набрашнена повърхност, докато стане с дебелина около 0,5 см.
Поставете разточеното тесто върху тава за печене.
Намажете тестото с доматен сос.
Нарежете прясната моцарела на тънки филийки и ги разпределете равномерно върху соса.
Поръсете сиренето с малко сол.
Печете 10-15 минути или докато коричката стане златисто кафява.
Извадете от фурната и отгоре поръсете пресни листа от босилек и струйка зехтин.
Салата Капрезе
Необходимите продукти:
- прясна моцарела;
- домати;
- пресни листа босилек;
- балсамов оцет;
- зехтин;
- сол.
Начин на приготвяне
Прясната моцарела и доматите се нарязват на тънки кръгчета.
Подредете моцарелата и резените домат в чиния за сервиране.
Накъсайте листа пресен босилек и ги поръсете върху сиренето и доматите.
Полейте с балсамов оцет и зехтин.
Поръсете със сол на вкус.
Сандвич със сирене на скара
Необходимите продукти:
- хляб;
- масло;
- прясна моцарела;
- резени домати;
- пресни листа босилек.
Начин на приготвяне
Загрейте предварително тиган или решетка на среден огън.
Намажете едната страна на всяка филия хляб с масло.
Поставете една филия хляб с маслото надолу в тигана.
Отгоре поставете резени прясна моцарела, резени домат и листа пресен босилек.
Поставете другата филия хляб с маслото нагоре върху пълнежа.
Печете на грил за 2-3 минути от всяка страна, или докато хлябът се препече и сиренето се разтопи.
Пълнени гъби
Необходимите продукти:
- големи гъби;
- прясна моцарела;
- италианска наденица (или друга);
- хлебни трохи;
- пресен магданоз;
- чесън на прах;
- сол;
- зехтин.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 375°F (190°C).
Отстранете дръжките на гъбите и ги изхвърлете.
Нарежете прясната моцарела на малки парчета.
Запържете наденицата в тиган на умерен огън, докато покафенее.
Добавете нарязаната моцарела, галетата, пресния магданоз, чесъна на прах и солта в тигана. Разбъркайте, за да се смеси всичко добре.
Сложете пълнеж в гъбите и ги поставете върху тава за печене.
Полейте със зехтин.
Печете 15-20 минути, или докато гъбите омекнат и плънката стане златисто кафява.
Брускети
Необходимите продукти:
- една франзела;
- зехтин;
- прясна моцарела;
- домати;
- пресни листа босилек;
- балсамов оцет;
- сол.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 375°F (190°C).
Нарежете франзелата на тънки кръгчета и ги поставете върху лист за печене.
Намажете всяка филийка със зехтин.
Нарежете прясната моцарела и доматите на тънки кръгчета.
Поставете резен моцарела и резен домат върху всяко парче франзела.
Печете 5-7 минути или докато сиренето се разтопи и хлябът се запече.
Покрийте всяка брускета с пресен лист босилек.
Полейте с балсамов оцет и поръсете със сол на вкус.