Супа от джинджифил от моркови
Необходимите продукти:
- 2 супени лъжици зехтин;
- 1 глава лук, нарязана на кубчета;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 1 супена лъжица пресен джинджифил, настърган;
- 500 гр моркови, обелени и нарязани;
- 4 чаши зеленчуков бульон;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.
Добавете джинджифила и морковите и гответе още 5 минути.
Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри за 20 минути или докато морковите омекнат.
С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Картофена супа с праз
Необходимите продукти:
- 2 супени лъжици масло;
- 3 праз лука, само бели и светлозелени части, нарязани;
- 1 кг картофи, обелени и нарязани;
- 4 чаши зеленчуков бульон;
- 1 чаша прясно мляко;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Разтопете маслото в голяма тенджера на среден огън. Добавете праза и гответе, докато омекне.
Добавете картофите и зеленчуковия бульон и оставете да заври.
Намалете топлината и оставете да къкри за 20 минути или докато картофите омекнат.
С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.
Разбъркайте с млякото и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Супа от тиква
Необходимите продукти:
- 2 супени лъжици зехтин;
- 1 глава лук, нарязана на кубчета;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 1 малка тиква, обелена и нарязана на парчета;
- 4 чаши зеленчуков бульон;
- 1 ч. л. смляна канела;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.
Добавете тиквата и зеленчуковия бульон и оставете да заври.
Намалете топлината и оставете да къкри за 20 минути или докато тиквата омекне.
С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.
Разбъркайте с канелата и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Супа от пащърнак и ябълка
Необходимите продукти:
- 2 супени лъжици масло;
- 1 глава лук, нарязана на кубчета;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 500 гр пащърнак, обелен и нарязан;
- 2 ябълки, обелени и нарязани;
- 4 чаши зеленчуков бульон;
- 1/2 чаша готварска сметана;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Разтопете маслото в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.
Добавете пащърнака и ябълките и гответе още 5 минути.
Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври.
Намалете топлината и оставете да къкри за 20 минути или докато пащърнакът омекне.
С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.
Разбъркайте със сметаната и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Супа от цвекло и моркови
Необходимите продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 2 скилидки чесън, смлени
- 2 големи цвекло, обелени и нарязани
- 2 големи моркова, обелени и нарязани
- 4 чаши зеленчуков бульон
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.
Добавете цвеклото и морковите и гответе още 5 минути.
Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври. Намалете топлината и оставете да къкри 20 минути или докато цвеклото и морковите омекнат.
С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.
Разбъркайте с ябълковия оцет и подправете със сол и черен пипер на вкус.