5 рецепти за супи с кореноплодни зеленчуци

5 рецепти за супи с кореноплодни зеленчуци

Супа от джинджифил от моркови

Необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 супена лъжица пресен джинджифил, настърган;
  • 500 гр моркови, обелени и нарязани;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.

Добавете джинджифила и морковите и гответе още 5 минути.

Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри за 20 минути или докато морковите омекнат.

С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Картофена супа с праз

5 рецепти за супи с кореноплодни зеленчуци - best potato leek soup recipe hero 03 bd6168116090427b91f1c0957dbb1024

Необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици масло;
  • 3 праз лука, само бели и светлозелени части, нарязани;
  • 1 кг картофи, обелени и нарязани;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 чаша прясно мляко;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера на среден огън. Добавете праза и гответе, докато омекне.

Добавете картофите и зеленчуковия бульон и оставете да заври.

Намалете топлината и оставете да къкри за 20 минути или докато картофите омекнат.

С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.

Разбъркайте с млякото и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Супа от тиква

5 рецепти за супи с кореноплодни зеленчуци - roasted butternut squash soup 1 2

Необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 малка тиква, обелена и нарязана на парчета;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1 ч. л. смляна канела;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.

Добавете тиквата и зеленчуковия бульон и оставете да заври.

Намалете топлината и оставете да къкри за 20 минути или докато тиквата омекне.

С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.

Разбъркайте с канелата и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Супа от пащърнак и ябълка

5 рецепти за супи с кореноплодни зеленчуци - rfo 1400x919 parsnip and apple soup mini aeb959d4 49c5 4762 a670 cc5985b4deb8 0 1400x919 1

Необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици масло;
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 500 гр пащърнак, обелен и нарязан;
  • 2 ябълки, обелени и нарязани;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1/2 чаша готварска сметана;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.

Добавете пащърнака и ябълките и гответе още 5 минути.

Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври.

Намалете топлината и оставете да къкри за 20 минути или докато пащърнакът омекне.

С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.

Разбъркайте със сметаната и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Супа от цвекло и моркови

5 рецепти за супи с кореноплодни зеленчуци - carrot beetroot soup recipe

Необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 2 големи цвекло, обелени и нарязани
  • 2 големи моркова, обелени и нарязани
  • 4 чаши зеленчуков бульон
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.

Добавете цвеклото и морковите и гответе още 5 минути.

Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври. Намалете топлината и оставете да къкри 20 минути или докато цвеклото и морковите омекнат.

С помощта на блендер пюрирайте до гладкост.

Разбъркайте с ябълковия оцет и подправете със сол и черен пипер на вкус.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares