Десетте ни любими продукти от консерва и как можем да ги приготвим

Десетте ни любими продукти от консерва и как можем да ги приготвим

От време на време, на всички ни се случва да прибегнем към консервираната храна, като рибата тон, сладката царевица и печения боб. Но освен тях, има и пиршество от царски продукти, като аншоата или осоленото говеждо месо. Днес, ще поговорим именно за фаворитите…

Алеята за консервирани храни в супермаркетите, е най-бляскавата от всички, защото разполага с най-разнообразни продукти и съставки. Във времена като днешните, когато повечето хора са на бюджет или разчитат на хранителни банки, някои консервирани продукти не отстъпват на пресния си еквивалент, откъм цена, удобство и срок на годност. Нещо повече, металната консерва може да бъде рециклирана многократно. Не ви предлагаме да забравите за пресните зеленчуци, но ще се поразровим в рафтовете в магазина, за да намерим най-добрите консервирани продукти.

Съвет за правилно съхранение, на консервните храни

След като е веднъж отворена, съдържанието в консервата, трябва да бъде съхранявано в кутия или друг съд. Никога не оставяйте отворена консерва в хладилника – металът се разгражда в храната.

Нашите топ 10 продукти от консерва

Рачешко месо

Ако разполагате с повече време, пари и търпение, изборът на пресен рак е разумна опция. Но за останалите, е по-лесно да прибегнем до консервата. Обикновено, това означава парчета бяло месо от рак, но е възможно също да намерите и кафяво месо.

Череши

Мислете по-малко за захаросани десерти с череши и помислете за по-класическите. Консервираните и без костилки, черни череши, ще ви спестят часове. Плюс, че са в сладък, червен сироп, който може да използвате в сосове или коктейли.

Артишок

Ако някога сте се опитвали да белите артишок, знаете че това е труд на любовта. От друга страна, готовите артишок антипасти в марината са доста скъпи. Консервираният вариант е по-евтината алтернатива. Освен това можете да ги приготвите в марината и с подправки, по ваш избор.

Кестени

С право тези силно ароматизирани ядки са на почит през цялата година в Европа. За да се насладите на вкуса, купете консервирано пюре от кестени и си спестете досадния процес за приготовление.

Аншоа

По-трудна задача е да намерите прясна аншоа, но повечето супермаркети имат консервирана алтернатива на тази солена и богата на умами риба. Ако приготвяте сос за паста „Путанеска“, използвайте маслото от консервата за направата му. В случай че не използвате цялото количество наведнъж, може да ви послужи и за съхранение на самата аншоа.

Домати

Както за домашната, така и за професионалната кухня, не можем да не включим доматите в нашата класация. Те се вместват в бюджета и могат да се използват по разнообразен начин. В супермаркетите винаги можете да намерите консервирани домати на промоция, за по-малко пари, но ако все пак сте решили да бъдете като италианците, може да похарчите една идея повече, за консервирани органични чери или жълти домати. Заслужава си.

Личи

Пресният вариант на този недостатъчно признат плод, можете да го познаете по розовата, бодлива обвивка. Консервираната алтернатива е вече обелена и готова за употреба. Също използвайте и сладкия сироп.

Леща

Суровата леща ни пести от бюджета, но консервираната може да бъде използвана веднага и най-вероятно, точно от това имате нужда, в така или иначе забързаното си ежедневие. Консервираната леща е с мека структура, идеална е за студени салати или супа. Измийте преди употреба, тъй като е възможно да е в саламура.

Осолено говеждо месо

Ако терминът „месо в консерва“ ви кара да потръпнете, то най- вероятно това говеждо месо, не е за вас. Но ако все пак сте носталгични, ще се влюбите в този консервиран продукт. Можете да го сервирате с картофи или в хляб. Ние го харесваме на сандвич с корнишони и горчица или в картофен огретен с печен боб.

Кокосово мляко

Този кремообразен продукт е идеален заместител на млякото за тези, които следват веган диета или имат непоносимост към лактоза.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares