Пълнени гъби със спанак и фета
Необходимите продукти:
- 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
- 1 чаша нарязан пресен спанак;
- 1/2 чаша натрошено сирене фета;
- 1/4 чаша галета;
- 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 2 супени лъжици зехтин;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190°C.
В купа смесете заедно спанака, сиренето фета, галетата, магданоза, чесъна и зехтина, докато се смесят добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.
Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.
Гъби, пълнени с раци
Необходимите продукти:
- 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
- 1 чаша варено месо от раци;
- 1/2 чаша крема сирене, омекотено;
- 1/4 чаша настърган пармезан;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 2 супени лъжици наситнен пресен магданоз;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190°C.
В купа смесете месото от раци, крема сиренето, пармезана, чесъна и магданоза, докато се смесят добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете върху тава за печене.
Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.
Пълнени гъби Капрезе
Необходимите продукти:
- 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
- 1/2 чаша нарязано прясно сирене моцарела;
- 1/2 чаша нарязани пресни домати;
- 2 супени лъжици нарязан пресен босилек;
- 1 супена лъжица балсамов оцет;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190°C.
В купа смесете сиренето моцарела, доматите, босилека и балсамовия оцет, докато се смесят добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.
Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.
Гъби, пълнени с наденица и сирене
Необходимите продукти:
- 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
- 1/2 килограм накълцана на ситно наденица;
- 1/2 чаша настъргано сирене чедър;
- 1/4 чаша галета;
- 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 2 супени лъжици зехтин;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190°C.
В тиган запържете накълцаната наденица на среден огън, докато покафенее.
В купа смесете заедно сготвената наденица, сиренето чедър, галетата, магданоза, чесъна и зехтина, докато се смесят добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.
Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.
Гъби, пълнени с киноа и зеленчуци
Необходимите продукти:
- 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
- 1 чаша варена киноа;
- 1/2 чаша нарязани смесени зеленчуци (като чушки, тиквички и лук);
- 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 2 супени лъжици зехтин;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190°C.
В купа смесете заедно сварената киноа, смесените зеленчуци, магданоза, чесъна и зехтина, докато се смесят добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.
Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.
Гъби, пълнени със синьо сирене и бекон
Необходимите продукти:
- 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
- 4 резена бекон;
- 1/2 чаша натрошено синьо сирене;
- 1/4 чаша галета;
- 1/4 чаша нарязан пресен лук;
- 2 скилидки чесън, смлени;
- 2 супени лъжици масло, разтопено;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190°C.
Накълцайте бекона и го запържете леко в тиган.
В купа смесете заедно бекона, синьото сирене, галетата, дивия лук, чесъна и разтопеното масло, докато се смесят добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.
Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.