6 забавни факта за здравословното хранене

6 забавни факта за здравословното хранене

Ако имате сериозна нужда от някаква мотивация, която да ви насочи към по-здравословен начин на живот, вижте тези 6 забавни факта за здравословното хранене.

1. Здравословните храни помагат за регулиране на апетита

Притеснявате ли се, че няма да можете да се преборите с повишения апетит, който изглежда неизбежно идва, когато се опитвате да направите големи промени в диетата си? Проявете търпение и ще се уверите, че изборът на правилните здравословни храни всъщност ще помогне за премахване на апетита с течение на времето.

По-малкото желание за храна ще ви позволи да се съсредоточите повече върху нещата през деня, които ви носят радост, така че търсете храни, които са богати на фибри и омега-3 мастни киселини. Тези храни ще ви дадат усещане за ситост и ще премахнат желанието да похапвате между храненията.

2. Здравословната храна всъщност е по-евтина

Диета, която се състои предимно от преработени, солени, сладки и пържени нездравословни храни, допринася значително за кариеса и заболявания като диабет, затлъстяване, високо кръвно налягане, висок холестерол и дори рак. Това, което изглежда като евтин начин на хранене, може бързо да се превърне в години наред медицински сметки за различни здравословни заболявания и техните лекарства. По-здравословние опции, които струват малко повече днес, в дългосрочен план имат потенциала да ви спестят много разходи и страдания.

3. Здравословните храни могат да ви направят по-щастливи

Много проучвания подкрепят тезата, че нездравословната диета е свързана с психични проблеми като депресия и тревожност. Изборът на храни като банани, риба, овесени ядки и семена ще ви помогне да подобрите настроението си, а също и когнитивните функции.

6 забавни факта за здравословното хранене - 63fe327b988f727d0a1b38e1 eco foods

4. Повечето нездравословни храни имат здравословни алтернативи

Ето един наистина забавен факт: повечето от любимите ви нездравословни храни имат по-вкусни и здравословни заместители. Социалните медии позволиха на много от най-известните готвачи в кулинарния свят да споделят здравословни алтернативи на някои от най-популярните ястия от нездравословна храна в света. Следващият път, когато сърфирате в мрежата, изберете да се абонирате и следвайте няколко страници, които споделят рецепти, които са едновременно вкусни и полезни.

5. Здравословното хранене може да обърне болестните процеси

Точно както нездравословното хранене може да причини сериозни здравословни проблеми на тялото ви, здравословното хранене може да помогне за обръщане на някои болести проеси.

Например, пациенти с диабет тип 2, които спазват диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на протеини, успяват да обърнат диагнозата си за диабет тип 2 и да спрат нуждата от инсулинови хапчета и инжекции.

6. Здравословната диета е по-ефективна от упражненията

Въпреки че упражненията са от съществено значение, за да поддържате тялото си във форма, истината е, че не всеки човек е „спортен тип“. Отслабването или поддържането на здравословно тегло почти винаги се свежда до вашата диета. Правилото 80/20 гласи, че 80% от загубата на тегло идва от вашата диета и само 20% от загубата на тегло идва от упражнения.

Ако идеята ви за забавен ден не включва потене във фитнеса, тогава бъдете по-взискателни по отношение на начина си на хранене. Все пак бъдете активни според възможностите си. Ако се храните по-леко и по-здравословно, твърде вероятно е тонуса ви да се повиши и да имате повече желание за движние.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares