7 рецепти с ряпа

7 рецепти с ряпа

Пюре от ряпа с масло и зелен лук

Необходимите продукти:

  • 4 средно големи репи, обелени и нарязани на кубчета;
  • 2 супени лъжици несолено масло;
  • 2 супени лъжици пресен див лук, нарязан;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Сварете нарязаната на кубчета ряпа, докато омекне, около 15-20 минути.

Отцедете ряпата и я върнете в тенджерата.

Добавете масло, див лук, сол и черен пипер, след което пасирайте до гладкост.

Печени картофи с ряпа

Необходимите продукти:

  • 4 средно големи репи, нарязани на тънки ивици;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 чаена лъжичка червен пипер;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 220°C.

Сложете нарязаната на ленти ряпа и полейте със зехтин,  добавете червен пипер, сол и черен пипер.

Разпределете ги на един пласт върху тава за печене и ги печете за 20-25 минути докато станат хрупкави.

7 рецепти с ряпа - turnip root vegetable 1296x728 header 1296x728 1

Крем супа от ряпа и картофи

Необходимите продукти:

  • 2 чаши ряпа, обелена и нарязана на кубчета;
  • 2 чаши картофи, обелени и нарязани на кубчета;
  • 1 глава лук, наситнена;
  • 4 чаши зеленчуков бульон;
  • 1/2 чаша готварска сметана;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера задушете лука, докато стане прозрачен.

Добавете ряпата, картофите и зеленчуковия бульон. Задушете докато зеленчуците омекнат.

Пюрирайте супата, докато стане гладка, след което разбъркайте със сметаната.

Подправете със сол и черен пипер и сервирайте.

Салата от ряпа и моркови

Необходимите продукти:

  • 2 репи, настъргани;
  • 2 моркова, настъргани;
  • 1/4 чаша майонеза;
  • 2 супени лъжици дижонска горчица;
  • 1 супена лъжица мед;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

В купа смесете настърганата ряпа и морковите.

В отделна купа разбийте заедно майонезата, дижонската горчица, меда, солта и черния пипер.

Изсипете дресинга върху зеленчуците и ги разбъркайте.

7 рецепти с ряпа - roasted turnips 1

Глазирана ряпа с мед

Необходимите продукти:

  • 4 средно големи репи, обелени и нарязани на кръгчета;
  • 2 супени лъжици мед;
  • 2 супени лъжици масло;
  • 1 супена лъжица пресни листа от мащерка;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

В тиган разтопете маслото и меда на среден огън.

Добавете кръгчетата ряпа и ги задушете, докато омекнат и се карамелизират.

Поръсете с прясна мащерка, сол и черен пипер преди сервиране.

Пържена ряпа със спанак

Необходимите продукти:

  • 2 репи;
  • 2 чаши пресни листа от спанак;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 1 супена лъжица сусамово масло;
  • 2 супени лъжици соев сос;
  • сусам за гарнитура (по желание).

Начин на приготвяне

Загрейте сусамовото олио в тиган и задушете чесъна, докато замирише.

Добавете ряпата и запържете, докато леко омекне.

Добавете спанака и соевия сос и продължете да пържите, докато спанакът омекне.

Гарнирайте със сусам по желание.

Гратен от ряпа и картофи

Необходимите продукти:

  • 2 големи ряпи, обелени и нарязани на ситно;
  • 2 големи картофа, обелени и нарязани на ситно;
  • 1 чаша настъргано сирене грюер;
  • 1 чаша тежка сметана;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°C.

Наредете резените ряпа и картофи в намаслена тава за печене, като ги редувате.

Смесете смлян чесън, сметана, сол и черен пипер, след което изсипете зеленчуците.

Поръсете настърган кашкавал отгоре и запечете за 45-50 минути, докато станат златисти.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares