8 идеи как да използвате вашия фритюрник с горещ въздух

8 идеи как да използвате вашия фритюрник с горещ въздух

Вижте нашите топ предложения за това какво да сготвите в Air Fryer, плюс съвети за  най-добри резултати и вкусна храна.

  1. ПЕЧЕНО ПИЛЕ

Приготвянето на пилето в Air Fryer може да ви спести повече от 80% енергия и следователно разходи в сравнение с електрическа фурна. Едно малко цяло пиле може да се изпече прекрасно за 60 минути, при това резултатът е доста вкусен. Лесно се постига сочно, но хрупкаво пиле в Air Fryer (с функция за печене).

8 идеи как да използвате вашия фритюрник с горещ въздух - bdqdvbrtlashwqj8k5tged 1024 80.jpg

  1. ТОФУ

Air fryer използва 95% по-малко олио от дълбокото пържене, така че можете да постигнете хрупкав, но здравословен резултат. Приготвянето на вкусното тофу е лесно. Просто подправете или мариновайте, преди да ги поставите в уреда.

Ако вашия Air Fryer е с прозорец, можете да следите процеса на готвене и да извадите вашето тофу, когато достигне идеалния цвят за вас.

  1. БУРГЕРИ И БАНИЧКИ

Бургерите и бързото хранене се приготвят за минимално време, като същевременно запазват вкуса и цвета си.Домашно приготвените бургери отнемат около 10 до 15 минути на средна до висока температура.

Поставете ги директно в кошницата или решетката (не е необходимо масло), подправете и гответе. Тъй като въздушните фритюрници се нагорещяват много бързо, няма нужда да загрявате предварително, както бихте направили с обикновена фурна или грил.

Може да използвате и замразени бургери от магазина, но трябва да намалите температурата до средна и да изчакате около 15 минути, докато станат готови.

  1. ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ

Домашно приготвените пържени картофи са хрупкави и вкусни когато се приготвят в Air Fryer, но с по-малко калории. Просто ги поставете в кошницата на вашия въздушен фритюрник. Пържете на въздух за около 12 до 15 минути. Можете да проверите процеса на готвене, за да видите как се развива като просто издърпате кошницата на фритюрника.

8 идеи как да използвате вашия фритюрник с горещ въздух - 8pkxzcjqr9pvbzqtvhfekd 1024 80.jpg

  1. ДЕСЕРТ

Ако жадувате за сладко, но никой друг не желае, можете лесно да направите десерт  само за себе си, без да се налага да губите енергия за загряване на цялата фурна за една порция, а това също означава по-малко хранителни отпадъци.

Ябълков пудинг с карамел е чудесен вариант, бисквитки може да направите за по-малко от 10 минути.

  1. ПРЕТОПЛЯНЕ

Air Fryer може да ви гарантира, че ще се възползвате максимално от храната си без хранителни отпадъци. Уредът е чудесен за претопляне на храна, като се запазват вкусовите и качества.

  1. ЗАМРАЗЕНИ ПИЛЕШКИ ХАПКИ

Уредът  е чудесен за бързо приготвяне на замразена храна в дните когато не ви се стои дълго в кухнята. Пилешките  хапки са прекрасен вариант, който ще отнеме около 8 до 12 минути, за да станат хубави и хрупкави.

Поставете ги на един слой в кошницата на въздушния фритюрник; обърнете след около 10 минути и гответе още две минути или докато станат хрупкави.

Замразени храни като пилешки или рибни хапки и панирани зеленчуци могат да бъдат пържени на въздух  замразени и както при всички други храни – няма време за изчакване, докато фурната ви предварително загрее.

Просто поставете директно в кошницата или върху решетката и гответе от 8 до 12 минути, в зависимост от вида на храната. Средна до висока температура.

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares