Дяволски яйца с череп
Необходимите продукти
- 12 твърдо сварени големи яйца
- 1/4 чаша майонеза
- 1/4 чаша печени червени чушки, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 2 супени лъжици ябълков оцет
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- царевичен чипс (по избор)
Начин на приготвяне
Разрежете яйцата по дължина на две. Извадете жълтъците, като запазите белтъците. В малка купа пасирайте жълтъците.
Разбъркайте майонезата, чушките, горчицата, оцета, червения пипер, солта и черния пипер, докато се смесят.
С помощта на малка и голяма сламка направете дупчици във всеки белтък, за да направите череп с очи, нос и уста.
С лъжица сложете плънката в белтъците много внимателно.
Ако желаете, гарнирайте чинията с цял царевичен чипс.
Сладкиш Мумия
Необходимите продукти
- 1 опаковка замразено бутер тесто
- 1/4 чаша сладко от кайсии
- 400 грама сирене Бри
- 1 голямо яйце
- 1 супена лъжица вода
- ябълкови резени
- малко сушени боровинки или стафиди
Начин на приготвяне
Размразете тестото.
Загрейте фурната до 400°. Разгънете 1 лист бутер тесто. Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото на 35 см квадрат.
Отрежете ъглите, за да направите кръг. Намажете сладкото в центъра кръга.
Поставете сиренето Бри отгоре. Сгънете тестото върху сиренето, подрежете, ако е необходимо, и прищипете краищата, за да го запечатате.
Разбийте яйцето и водата и намажете тестото с четка.
Поставете върху немазна тава за печене с краищата надолу. Разточете останалото тесто отново в 35 см квадрат. Изрежете четири ленти с дебелина 3- см. Увийте лентите около сладкиша, като подрязвате, ако е необходимо. Изхвърлете изрезките.
Печете 10 минути и намажете отново с яйце. Печете до златисто кафяво още 10-15 минути.
За очи изрежете 2 кръга от ябълкови резени; поставете отгоре. Всяко кръгче поръсете със сушени боровинки.
Сервирайте топло, с резенчета ябълка.
Франкенщайн
Необходимите продукти
- 3 средно узрели авокадо, обелени и нарязани на кубчета
- 1/4 чаша ситно нарязан лук
- 3 супени лъжици смлян пресен кориандър
- 2 супени лъжици сок от лайм
- 1/8 чаена лъжичка сол
- тортила чипс
По желание: заквасена сметана, препържен черен боб и зрели маслини
Начин на приготвяне
В малка купа намачкайте авокадото с вилица. Разбъркайте лука, кориандъра, сока от лайм и солта заедно.
Сложете лъжица гуакамоле върху чиния и оформете в правоъгълник. Поставете чипове близо до върха на главата сякаш са коса.
Украсете лицето по желание със заквасена сметана, препържен черен боб и маслини.
Празничен тиквен дип
Необходимите продукти
- 350 грама меко крема сирене
- 3/4 чаша консервирана тиква
- 2 супени лъжици подправка за тако
- 1/8 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/3 чаша нарязано сушено говеждо месо
- 1/3 чаша нарязана зелена чушка
- 1/3 чаша нарязан сладък червен пипер
- 1 малка консерва нарязани зрели маслини, отцедени
- 1 малък кръгъл хляб (по желание)
- пресни зеленчуци, крекери или царевичен чипс
Начин на приготвяне
В купа разбийте крема сиренето, тиквата, подправката за тако и чесъна на прах до гладкост. Разбъркайте с говеждото месо, чушките и маслините. Покрийте и охладете до сервиране.
Непосредствено преди сервиране, отрежете върха на хляба, издълбайте го отвътре. Запазете го, за да направите крутони или галета. Напълнете кората от хляба със сместа. Може и просто да го сложите дипа в чиния, вместо в хляб.
Сервирайте със зеленчуци, крекери или царевичен чипс.
Може да го поставите върху празничната тиква.