Супа от бира и сирене Чедър – приятна изненада за хладните дни

Супа от бира и сирене Чедър – приятна изненада за хладните дни

Кой не обича супа? С своята топлина и богат аромат, тя завладява лесно всяко сърце! Има толкова много варианти и винаги няко нов, който да се опита. Запознайте се с нашата божествено вкусна супа от бира и сирене. Звучи нетрадиционно, но ще ви изненада приятно.
Използването на мека бира добавя перфектната лека нотка, без да доминира ястието. Острият вкус на сиренето Чедър добавя богат, пикантен завършек.

Сервирайте с предпочитаните от вас гарнитури и парче хрупкав хляб.

Супа от бира и сирене Чедър

Необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 средно голяма глава жълт лук, нарязан на ситно
  • ½ чаша ситно нарязана жълта чушка
  • 1 супена лъжица ситно нарязани чушки серано (2 малки)
  • ¼ чаша универсално брашно
  • 1 бутилка ейл или светла бира
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 1 чаена лъжичка дижонска горчица
  • 340  грама зряло сирене Чедър, настъргано (около 3 1/2 чаши)
  • ½ чаена лъжичка смлян пипер
  • ⅛ чаена лъжичка сол
  • ⅛ чаена лъжичка лют червен пипер
  • хрупкав бекон
  • ситно нарязан пресен лук (по избор)

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото в голям тиган на среден огън. Добавете лука, черен пипер и чушките. Гответе като разбърквате от време на време докато зеленчуците омекнат и леко покафенеят – 8 до 10 минути.

Добавете брашно. Гответе като разбърквате често, докато зеленчуците се покрият – около 1 минута. Бавно добавете бирата и гответе като разбърквате непрекъснато и изстъргвате дъното на тенджерата с дървена лъжица с движения на фигура 8, докато се сгъсти – около 1 минута.

Добавете бульона и горчицата като разбърквате докато се комбинират. Оставете сместа да заври на силен огън. Намалете топлината до ниска и оставете да къкри като разбърквате от време на време докато се сгъсти – 4 до 5 минути.

Свалете от огъня. Намачкайте сиренето, черния пипер, солта и лютия червен пипер докато се разтопят и смесят за около 1 минута.

Изсипете сместа в блендер. Закрепете капака на блендера и отстранете централната част, за да може парата да излезе. Поставете чиста кърпа върху отвора. Пасирайте докато стане на пюре до желаната консистенция – 1 до 2 минути. Бъдете внимателни, когато смесвате горещи течности!

Разлейте супата в 6 купички. Отгоре сложете бекон и/или пресен лук, ако желаете.

Как да претопляте супата?

Охладете я в херметически затворен контейнер до 3 дни. Загрейте отново внимателно на средно слаб огън или микровълнова на 30% мощност като разбърквате от време на време, около 5 минути.

Хранителна информация

Размер на сервиране: 1 чаша

На порция: 383 калории;

  • протеин 16 гр.;
  •  въглехидрати 13 гр.;
  •  диетични фибри 1 гр.;
  •  захари 3 гр.;
  • мазнини 28 гр.;
  • наситени мазнини 14 гр.;
  •  мономазнина 10 гр.;
  • полимазнини 2 гр.;
  • трансмастни киселини 1 гр.;
  • холестерол 70 гр.;
  • витамин А;
  • витамин В3
  •  витамин В12
  •  витамин С
  • витамин D
  • витамин E
  •  фолат 39 мг ;
  • витамин K;
  • натрий 495 мг;
  • калций 453 мг;
  • желязо 1mg;
  • магнезий 24 мг;
  • фосфор 311 мг
  • калий 161 мг;
  • цинк 2 мг;
  • омега 6 мастна киселина 1 гр.;
  •  селен 19 мкгр.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares