4 постни рецепти за сладки изкушения

4 постни рецепти за сладки изкушения

Постен сладкиш

Необходимите продукти:

  • 2 чаши универсално брашно;
  • 2/3 чаша какао на прах;
  • 1 1/2 чаши гранулирана захар;
  • 2 ч. л. сода бикарбонат;
  • 1 ч. л. сол;
  • 2 чаши вода;
  • 2/3 чаша растително масло;
  • 2 супени лъжици ябълков оцет;
  • 2 ч. л. ванилов екстракт.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°F (175°C) и намаслете тава за печене с размери около 22×33 см.

В голяма купа смесете добре заедно брашното, какаото на прах, захарта, содата за хляб и солта.

Добавете водата, растителното масло, ябълковия оцет и екстракта от ванилия в купата и разбийте, докато тестото стане гладко.

Изсипете тестото в подготвената тава и печете 35-40 минути.

Оставете сладкиша да се охлади, преди да я нарежете и сервирате.

Постни бисквити с фъстъчено масло

4 постни рецепти за сладки изкушения - vegan peanut butter cookies a virtual vegan hero 1

Необходимите продукти:

  • 1 чаша универсално брашно;
  • 1/2 ч. л. бакпулвер;
  • 1/4 ч. л. сол;
  • 1/2 чаша кремообразно фъстъчено масло;
  • 1/4 чаша растително масло;
  • 1/2 чаша кристална захар;
  • 1/4 чаша неподсладено бадемово мляко;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°F (175°C).  Покрийте тавичка с хартия за печене.

В средна купа за смесете добре заедно брашното, бакпулвера и солта.

В отделна купа смесете фъстъченото масло, растителното масло и захарта.

Добавете бадемовото мляко и екстракта от ванилия към сместа с фъстъчено масло и разбъркайте, докато всичко се смеси добре.

Добавете сместа от брашно към сместа с фъстъчено масло и разбъркайте, докато се образува тесто.

Разточете тестото на 3 сантиметрови топки и ги поставете върху подготвения лист за печене.

Използвайте вилица, за да натиснете бисквитките, правейки кръстосана шарка.

Печете 10-12 минути или докато бисквитките станат леко златисто кафяви около краищата.

Оставете бисквитките да се охладят преди сервиране.

Бананов хляб

4 постни рецепти за сладки изкушения - rfo 1400x919 bananabread 4423721f af83 4ea2 85e5 6a592242aa19 0 1400x919 1

Необходимите продукти:

  • 3 зрели банана, пасирани;
  • 1/3 чаша растително масло;
  • 1/2 чаша кристална захар;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт;
  • 1 1/2 чаши универсално брашно;
  • 1 ч. л. сода бикарбонат;
  • 1/4 ч. л. сол.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°F (175°C) и намаслете тава за хляб с размери 23×13 см.

В голяма купа разбъркайте заедно намачканите банани, растителното масло, захарта и ваниловия екстракт.

Добавете брашното, содата за хляб и солта в купата и разбъркайте, докато се сухите съставки са напълно включени в мокрите съставки.

Изсипете тестото в подготвената форма за хляб и загладете горната част с шпатула.

Печете 50-60 минути.

Оставете банановия хляб да се охлади в тавата за 10-15 минути, преди да го прехвърлите върху решетка, за да се охлади напълно.

Постни шоколадови бисквити

4 постни рецепти за сладки изкушения - the best vegan chocoalte chip cookies 1 of 1 2

Необходимите продукти:

  • 1/2 чаша веган масло;
  • 1/2 чаша кристална захар;
  • 1/2 чаша кафява захар;
  • 1/4 чаша неподсладено ябълково пюре;
  • 1 ч. л. ванилов екстракт;
  • 1 1/2 чаши универсално брашно;
  • 1 ч. л. бакпулвер;
  • 1/2 ч. л. сода бикарбонат;
  • 1/2 ч. л. сол;
  • 1 чаша веган шоколадов чипс.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 350°F (175°C).  Покрийте тавичка с хартия за печене.

В голяма купа смесете заедно веган маслото, гранулираната захар и кафявата захар, докато стане  пухкаво.

Добавете ябълковото пюре и екстракта от ванилия в купата и разбъркайте, докато се смесят.

В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта.

Добавете сухите съставки към мокрите съставки и разбъркайте, докато се образува тесто.

Прибавете шоколадовия чипс.

Разточете тестото на 3 сантиметрови топки и ги поставете върху подготвения лист за печене. Натиснете ги леко с лъжица да се оформят като бисквитки. Оставете поне 5-6 см разтояние между отделните бисквитки.

Печете 12-15 минути или докато бисквитките станат златисто кафяви около краищата.

Оставете бисквитките да изстинат върху тавата за печене за 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка, за да се охладят напълно.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares