4 рецепти с пилешки гърди

4 рецепти с пилешки гърди

Пилешките гърди са една от любимите храни на повечето хора. Те са бога източник на протеини, нискокалорични и вкусни, а рецептите за приготвянето им по най-различни начини, просто нямат край.

Вижте нашите 4 предложения, които както знаете са бързи, лесни и вкусни.

Пилешки гърди с лимон и чесън

Необходимите продукти:

  • 4 обезкостени пилешки гърди без кожа;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • 1/4 чаша лимонов сок;
  • 4 скилидки чесън, смлени;
  • 1 ч. л. сух риган;
  • 1/2 ч. л. сол;
  • 1/4 ч. л. черен пипер.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

В малка купа разбийте заедно зехтина, лимоновия сок, чесъна, ригана, солта и черния пипер.

Поставете пилешките гърди в тава за печене и изсипете сместа с лимон и чесън върху тях.

Печете 25-30 минути или докато месото е вече готово.

Сервирайте с разнообразни задушени зеленчуци.

Фахитас с пиле

4 рецепти с пилешки гърди - easy chicken fajitas ft blog0822 2000 edc7c46e33e9444a81d60fc24bbbd69f

Необходимите продукти:

  • 2 обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на тънки ивици;
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки ивици;
  • 1 зелена чушка, нарязана на тънки ивици;
  • 1 глава лук, нарязана на тънки ивици;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 2 ч. л. чили на прах;
  • 1 ч. л. кимион;
  • 1/2 ч. л. чесън на прах;
  • сол и черен пипер, на вкус;
  • царевични тортили, за сервиране.

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте зехтина на средно висока температура.

Добавете пилешки ленти и подправете с чили на прах, кимион, чесън на прах, сол и черен пипер. Гответе, докато месото промени цвета си.

Добавете нарязаните чушки и лука в тигана и гответе, докато зеленчуците омекнат и пилето е напълно готово.

Сервирайте сместа от пиле и зеленчуци в царевични тортили.

Салата Цезар с пиле на скара

4 рецепти с пилешки гърди - chicken caesar salad 1 scaled 1

Необходимите продукти:

  • 2 обезкостени пилешки гърди без кожа;
  • 1 глава салата айсбертг, нарязана;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • 1/4 чаша дресинг за салата Цезар;
  • сол и черен пипер, на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте грила на средно висока температура.

Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се слагат на скара. Печете 6-8 минути от всяка страна или докато пилето се свари напълно.

Докато месото се пече, нарежете салата и я поставете в голяма купа.

Добавете настърганото сирене пармезан и дресинга за салата Цезар в купата и разбъркайте.

След като месото е готово, го нарежете на тънки ивици и го добавете към салатата.

Разбъркайте всичко и сервирайте веднага.

Пиле Пармезан

Необходимите продукти:

  • 4 обезкостени пилешки гърди без кожа;
  • 1/2 чаша универсално брашно;
  • 2 яйца, разбити;
  • 1 чаша подправени галета;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • 1 чаша сос маринара;
  • 1 чаша настъргано сирене моцарела;
  • сол и черен пипер, на вкус;
  • 2 супени лъжици зехтин.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

Поставете брашното в плитка чиния, разбитите яйца във втора плитка чиния и настъргания пармезан в третата плитка чиния.

Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер.

Покрийте всяка пилешките гърди с брашно, като изтръскате излишното, след това потопете в разбитите яйца и накрая покрийте със сместа от галета.

Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете пилешките гърди и пържете 3-4 минути на страна или докато пилето стане златисто кафяво.

Прехвърлете пилешките гърди в тава за печене и ги покрийте със сос маринара и настъргано сирене моцарела.

Печете във фурната за 10-15 минути или докато сиренето се разтопи.

Сервирайте ястието горещо.

Насладете се на тези вкусни и здравословни рецетпи, които няма да ви държат дълго в кухнята!



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares