6 рецепти за пълнени гъби

6 рецепти за пълнени гъби

Пълнени гъби със спанак и фета

Необходимите продукти:

  • 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
  • 1 чаша нарязан пресен спанак;
  • 1/2 чаша натрошено сирене фета;
  • 1/4 чаша галета;
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°C.

В купа смесете заедно спанака, сиренето фета, галетата, магданоза, чесъна и зехтина, докато се смесят добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.

Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.

Гъби, пълнени с раци

6 рецепти за пълнени гъби - k photo recipes 2020 12 crab stuffed mushrooms 2020 12 14 atk106462

Необходимите продукти:

  • 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
  • 1 чаша варено месо от раци;
  • 1/2 чаша крема сирене, омекотено;
  • 1/4 чаша настърган пармезан;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици наситнен пресен магданоз;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°C.

В купа смесете месото от раци, крема сиренето, пармезана, чесъна и магданоза, докато се смесят добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете върху тава за печене.

Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.

Пълнени гъби Капрезе

6 рецепти за пълнени гъби - caprese stuffed portobello mushrooms 3 500x400 1

Необходимите продукти:

  • 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
  • 1/2 чаша нарязано прясно сирене моцарела;
  • 1/2 чаша нарязани пресни домати;
  • 2 супени лъжици нарязан пресен босилек;
  • 1 супена лъжица балсамов оцет;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°C.

В купа смесете сиренето моцарела, доматите, босилека и балсамовия оцет, докато се смесят добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.

Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.

Гъби, пълнени с наденица и сирене

6 рецепти за пълнени гъби - 530 x img 3076 mushrooms stuffed with bacon blue cheese and cherry

Необходимите продукти:

  • 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
  • 1/2 килограм накълцана на ситно наденица;
  • 1/2 чаша настъргано сирене чедър;
  • 1/4 чаша галета;
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°C.

В тиган запържете накълцаната наденица на среден огън, докато покафенее.

В купа смесете заедно сготвената наденица, сиренето чедър, галетата, магданоза, чесъна и зехтина, докато се смесят добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.

Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.

Гъби, пълнени с киноа и зеленчуци

6 рецепти за пълнени гъби - portobello 501

Необходимите продукти:

  • 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
  • 1 чаша варена киноа;
  • 1/2 чаша нарязани смесени зеленчуци (като чушки, тиквички и лук);
  • 1/4 чаша нарязан пресен магданоз;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°C.

В купа смесете заедно сварената киноа, смесените зеленчуци, магданоза, чесъна и зехтина, докато се смесят добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Напълнете  всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.

Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.

Гъби, пълнени със синьо сирене и бекон

6 рецепти за пълнени гъби - blue cheese bacon stuffed mushrooms

Необходимите продукти:

  • 12 големи гъби, с отстранени дръжки;
  • 4 резена бекон;
  • 1/2 чаша натрошено синьо сирене;
  • 1/4 чаша галета;
  • 1/4 чаша нарязан пресен лук;
  • 2 скилидки чесън, смлени;
  • 2 супени лъжици масло, разтопено;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°C.

Накълцайте бекона и го запържете леко в тиган.

В купа смесете заедно бекона, синьото сирене, галетата, дивия лук, чесъна и разтопеното масло, докато се смесят добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Напълнете всяка гъба с получената смес и поставете в тава за печене.

Печете 20-25 минути, докато гъбите омекнат и плънката стане златиста.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares