4 десерта с череши

4 десерта с череши

Черешов крамбъл

Необходимите продукти:

  • 4 чаши пресни череши без костилки;
  • 1 чаша универсално брашно;
  • 1 чаша валцувани овесени ядки;
  • 1 чаша кафява захар;
  • 1/2 чаша несолено масло, разто;пено;
  • 1 чаена лъжичка канела
  • ванилов сладолед (по желание).

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 350°F (175°C). В купа смесете брашното, овесените ядки, кафявата захар, разтопеното масло и канелата. Разбъркайте, докато съставките се смесят добре и станат на трохи.

Почистените от костилките череши се разпределят в тава за печене и отгоре се слага равномерно тестяната смес. Печете 30-35 минути, докато черешите шупнат и крамбълът стане златистокафяв.

Сервирайте черешовия крамбъл топъл с топка ванилов сладолед по желание.

Шоко череши

4 десерта с череши - 24698 chocolate covered cherries vat hero 4x3 1 8ba18f73b613487fb4fdaf97f9328e3c

Необходимите продукти:

  • 24 пресни череши с дръжки;
  • 350 грама черен шоколад, нарязан с нож на парчета;
  • 1 супена лъжица растително масло;
  • Добавки по избор: нарязани ядки, поръски, настърган кокос.

Начин на приготвяне

Постелете тава с хартия за печене. Измийте и подсушете старателно черешите, като се уверите, че дръжките са непокътнати.

В подходяща за микровълнова купа разтопете заедно черния шоколад и растителното масло, като разбърквате на всеки 30 секунди, докато сместа стане гладка.

Потопете всяка череша в разтопения шоколад, оставяйки излишъка да се отцеди. Поставете покритите с шоколад череши върху подготвения лист за печене.

Ако желаете, оваляйте покритите с шоколад череши в смлени ядки или настърган кокос, докато шоколадът е все още течен.

Охладете черешите в хладилник за поне 30 минути, докато шоколадът стегне. Поднасят се охладени.

Черешово парфе

4 десерта с череши - cherry parfait

Необходимите продукти:

  • 2 чаши череши, без костилки и разполовени;
  • 2 чаши кисело мляко;
  • 1/4 чаша мед;
  • 1 чаша гранола.

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте заедно кисело мляко и меда, докато се смесят добре.

В чаши или купи за сервиране редувайте сместа от кисело мляко, череши и гранола.

Повтаряйте слоевете, докато се напълнят чашите или купичките.

Охладете парфетата за поне 1 час преди сервиране, за да позволите на вкусовете да се смесят.

Черешово клафути

4 десерта с череши - l intro 1625756418

Необходимите продукти:

  • 2 чаши пресни череши без костилки;
  • 3/4 чаша универсално брашно;
  • 1/2 чаша кристална захар;
  • 1/4 чаена лъжичка сол;
  • 4 големи яйца;
  • 1 1/4 чаши мляко;
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт;
  • пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 350°F (175°C). Намаслете  кръгъл съд за печене или форма за пай.

Почистените от костилките череши се разпределят равномерно в намазнения съд.

В купа за смесване разбийте заедно брашното, захарта и солта.

В отделна купа разбийте яйцата. Добавете млякото и екстракта от ванилия и разбъркайте, докато се смесят добре.

Постепенно добавете сместа от брашно към яйчената смес, като разбивате, докато тестото стане гладко.

Изсипете тестото върху черешите в съда за печене.

Печете около 45-50 минути или докато клафутито бухне и златисто кафяво отгоре.

Извадете от фурната и оставете да се охлади за няколко минути. Клафутито леко ще потъне, докато изстине.

Поръсете с пудра захар преди сервиране.

Сервирайте топло или със стайна температура. Насладете се на черешовото клафути с бита сметана или ванилов сладолед, ако желаете.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares