Диета с 1000 калории плюсове и минуси?

Диета с 1000 калории  плюсове и минуси?

Аткинс, Саут Бийч, Палео – всички сме ги чували преди, но какво е общото между тях? След като спрете да следвате тези диети има вероятност да възвърнете загубеното тегло, така че защо диетата с 1000 калории  да е различна?

Какво представлява?

Когато искате да отслабнете, и то бързо, трябва да намалите приема на калории. Добре известен факт е, че дефицитът в количеството, което приемате, води до загуба на тегло. Нека да разгледаме математиката.

За да отслабнете с един килогам, трябва да направите дефицит от 7000 калории. Ако дневно намалите калориите с 500, това означава, че килограмът ще е свален за две седмици.

Проблеми с диетата с 1000 калории на ден

Ще успеете ли да се справите с глада?

Това е екстремна диета и ще почувствате глад. Така че, преди да започнете, най-добре е да сте подготвени и да осъзнаете какво ви очаква, за да можете да се справите най-добре, когато това се случи.

Можете ли да поддържате ежедневните си дейности?

Намаляването на калориите може да ви накара да се чувствате приповдигнати и еуфорични или може да се окажете уморени и летаргични (поне в началото), но най-вероятният резултат е комбинация от двете. Преди да започнете с този диетичен план, уверете се, че графикът ви позволява много почивка, за да възстановите енергията си.

Ще успеете ли да се придържате към диетата?

Въпреки че всяко намаляване на калориите вероятно ще доведе до загуба на тегло, за да видите резултати, трябва да се ангажирате с определен период от диета – било то 3 дни, 5, 7 или 30 – за да видите някакви видими ефекти. Освен това ще трябва да вземете предвид вашето здраве и способност физически да се придържате към програмата; ако не е за вас, има други начини да загубите тези няколко излишни килограма.

Диета с 1000 калории плюсове и минуси? - f6xo6rkwbrayfm7xvsiu5exdaq

Ползи от менюто с 1000 калории на ден

Ако сте прочели тази статия и сте се консултирали с вашия лекар и все още искате да опитате този диетичен план, тогава ето нашите съвети как получавате достатъчно хранителни вещества в 1000 калории!

1.Заредете се с плодове и зеленчуци

Не огладнявайте! Яжте по малки количества редовно. Избирайте здравословни плодове и зеленчуци, които са с ниско съдържание на калории, но пълни с хранителни вещества.

2. Само постно месо

Ако ядете месо се уверете, че сте преминали към постно такова с максимално съдържание на протеин и минимална консистенция на мазнини, за да оптимизирате хранителните ползи, като същевременно минимизирате калориите.

3. Намерете най-добрите добавки

Приемането на допълнителни витамини и минерали помага на тялото ви да запълни хранителните си нужди, без да приема твърде много калории.

4. Соковете не са ваши приятели

Вкусни без съмнение, но каквото и да казват, когато сте на нискокалорична диета  сокът не е ваш приятел. Соковете нямат естествените фибри на целите плодове и зеленчуци и не засищат.

5. Знайте границите си

Ако сте решили веднага, че искате да направите този план за 30 дни, но на 5-ия ден се почувствате не се страхувайте да спрете. Вашето здраве е на първо място, а не размерът на панталона.

 

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares