Дресинг със синьо сирене – нещо различно и изненадващо добро

Дресинг със синьо сирене – нещо различно и изненадващо добро

Дресингът със синьо сирене е популярна подправка, която обикновено се използва за дресинги на салати или дипове за зеленчуци и месо. Въпреки че синьото сирене може да бъде поляризиращо вкусово предпочитание, неговият силен, остър вкус се смекчава, когато се комбинира със смес от други съставки като майонеза, заквасена сметана или кисело мляко.

Mоже би сте чували, че трябва да избягвате дресинги на базата на майонеза и да се придържате към такива на основата на зехтин, не трябва да се страхувате от дресинга от синьо сирене. Мазнините, които съдържа, всъщност ще ви помагнат да усвоите повече мастноразтворими витамини като витамини A, D, E и K, и може да увеличи хранителната полза от салати и зеленчуци.

Хранителни данни за дресинг със синьо сирене

1 супена лъжица (15 грама) дресинг от синьо сирене съдържа:

  • Калории: 72
  • Мазнини: 7.6g
  • Натрий: 96,3 mg
  • Въглехидрати: .7g
  • Фибри: 0g
  • Захари: .5g
  • Протеин: .2g
  • Калций: 5 mg
  • Фосфор: 11,1 mg

Витамини и минерали

То е добър източник на калций и фосфор, които са важни за здравето на костите и производството на енергия.

Ползи за здравето

Дресингът със синьо сирене е добър източник на калций и някои полезни за сърцето мазнини, които могат да имат редица ползи за здравето. Ето преглед на някои от потенциалните ползи за здравето от дресинга със синьо сирене. Консумацията му може да намали риска от остеопороза, сърдечни болести и деменция.

Алергии

Тъй като дресингът със синьо сирене съдържа млечни продукти, той не е подходящ, ако имате непоносимост към лактоза или сте алергични към млечни продукти. Симптомите на непоносимост към лактоза могат да включват стомашни спазми, гадене, подуване на корема и диария.

Ако подозирате, че сте алергични към дресинг със синьо сирене, посетете вашия лекар, който може да извърши тестове, за да определи дали сте алергични към мляко. Междувременно можете да замените дресинга със синьо сирене с варианти без млечни продукти, направени от оцет или майонеза.

Разновидности

Дресингът със синьо сирене се предлага във варианти с пълно съдържание на мазнини, намалено съдържание на мазнини и без мазнини. Можете също да намерите веган опции в местния магазин за хранителни стоки или чрез онлайн търговци на дребно.

Съхранение и безопасност

Дресингът със синьо сирене трябва да се съхранява в хладилник след отваряне и може да издържи до 6 до 9 месеца. Ако дресингът е бил съхраняван плътно покрит и опаковката не е била повредена, текстурата, цветът или вкусът може леко да се променят, но той все още е безопасен за консумация. Ще разберете, че дресингът е развален, ако развие неприятна миризма, вкус или външен вид.

Как да си го приготвим?

Въпреки че със сигурност можете да си купите готов дресинг в магазина за хранителни стоки, дресингът със синьо сирене е лесен за приготвяне у дома само с няколко съставки. Рецептите се различават леко, но обикновено съдържат смес от синьо сирене, заквасена сметана, майонеза и разнообразие от аромати и подправки като лимонов сок, магданоз, чесън на прах, лук на прах или кимион.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares