Как да отслабнем за лятото?

Как да отслабнем за лятото?

Лятото наближава. Това означава прекрасно време, готвене, плаж… Има обаче един проблем, повечето хора не се чувстват във форма след зимните месеци и искат да свалят няколко килограма преди плажния сезон. Често обаче това се оказва трудна задача. Къде бъркаме най-често и как да постигнем мечтаното тяло за плажа?

Нямате поставени конкретни цели

Искате да отслабнете, да се храните по-добре и да подобрите здравето си, но за да се случи това трябва да имате конкретни цели и то реалистични. Максимум по 4 килограма месечно, тоест по килограм седмично. Изчислете конкретно за вас това с какъв калориен дефицит е възможно да се осъществи.

Поставените цели ще ви помогнат да останете ангажирани и мотивирани по време на процеса на отслабване. Помислете и какви здравословни навици искате да придобиете отслабвайки, например трайно да замените газираните напитки с вода.

Липса на план

Без цели не можете да създадете план за действие, а без план за действие оставяте напредъка на случайността. Липсата на план е гаранция за провал. Нуждаете се от предварително планиране на вашите тренировки, пазаруване на хранителни стоки всяка седмица, както и за приготвянето на здравословни ястия и закуски предварително. Това е много работа и изисква добра подготовка и планиране.

Преяждаме през уикенда или когато сме на гости

Това е начинът, по който много от нас се отнасят към нашите уикенди или социални събирания – свободен пропуск за преяждане и пиене на алкохол. Много от нас се справят наистина добре през цялата седмица с диетата и тренировките си и след това напълно се провалят през уикенда. Това идва с цената на вашите резултати и дори на вашето здраве, тъй като заличавае цялата упорита работа, която сте свършили през седмицата. Когато става въпрос за хранене, фитнес и успех в загубата на мазнини, последователността е името на играта.

Ако искаме да видим истински промени, не е нужно да сме перфектни, но колкото повече можем да направим здравословното поведение неизменна част от цялата ни седмица, толкова по-бързи и по-добри резултати ще видим.

Как да отслабнем за лятото? - autoxauto 5 best practices for summer weight loss 1

Калорични напитки

Средно съвременният човек консумира допълнителни 400 калории на ден само в напитки. Сега умножете тези 400+ калории по седем дни в седмицата…Знаете ли, че заради тези допълнителни 500 калории на ден ще качите по половин килограм за седмица?

Тези калории правят малко или нищо за цялостното ни здраве и за разлика от храната, не ни засищат. Пиенето на калории и напълняването е нещо, което лесно можете да избегнете. Газираните напитки, плодовите сокове, алкохолът и пълните със захар кафета са пълни с допълнителни калории. Избягвайте ги старателно.

Рззчитате на движението

Няма да отслабнете, ако разчитате само на движение, на физическата си активност, за да отслабнете. Една добра тренировка изгаря някъде между 300-500 калории. Ако не сме наясно с храненето си, допълнителна закуска тук или там или твърде голяма порция може бързо да навакса изгорените калории. Водеща роля отслабването има диетата, а не физическата активност. Тя безспорно е важна, но по-скоро като подпомагаща процеса на отслабване. Така че първо мислете за правилното си хранене и после за тренировките.

Наслаждавайте се на пролетта, на пресните сезонни храни, които предлага тя, разхождайте се повече и така неусетно ще влезете в летните си дрехи.

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares