Как да спестим време в кухнята?

Как да спестим време в кухнята?

Съвети как да намалите времето за готвене

Малко хора искат да прекарат часове в кухнята, докато приготвят храна, дори и тези, които обичат да готвят. Това е напълно нормално. В забързаното ежедневие ние искаме да организираме максимално добре всички наши дейности.

Следните методи ще ви помогнат да оптимизирате времето за подготовка и готвене.

Придържайте се към последователен график

Приготвянето на храна може да е по-бързо и лесно когато се придържате към редовен график. Планирането точно кога ще пазарувате хранителни стоки и кога ще приготвяте храната си, ще ви помогне да създадете добра рутина.

Например, можете да запазите неделя сутрин за пазаруване на хранителни стоки и приготвяне на храна. Или можете да изберете понеделник вечер за приготвяне на обяд за останалата част от седмицата.

Графикът зависи от вас и трябва да отговаря на седмичната ви рутина. Имайте предвид, че избирането на конкретни часове и спазването им ще опрости процеса на вземане на решения, освобождавайки умствено пространство за други неща.

Как да спестим време в кухнята? - 6011da4e6dfbe10018e005c7

Изберете правилната комбинация от рецепти

Избирането на правилната комбинация от рецепти ще ви помогне да станете по-ефективни в кухнята.

За да спестите време, изберете рецепти, изискващи различни методи на готвене. Наличието на твърде много рецепти, изискващи един и същ уред – фурната, например – ще ограничи броя на ястията, които можете да приготвите наведнъж. Това е особено важно готвите за дадено събитие и трябва да приготвите голям набор от храни.

Добро правило е да се придържате към едно хранене на фурна и максимум две ястия на котлон наведнъж – например печени картофи с пилешко, панирани хапки и супа.

След това просто добавете на масата ястия, които не изискват готвене, като сандвичи или салати.

Организирайте времето си за подготовка и готвене

Добре обмисленият работен процес ще ви спести много време в кухнята.

За да организирате най-добре времето си за подготовка и готвене, започнете с рецептата, която изисква най-дълго време за готвене. Това често е супа или ястие на фурна. След като това хранене е в ход, съсредоточете се върху останалото.

Запазете студените ястия за накрая, тъй като лесно могат да се приготвят докато се приготвят другите ястия.

За допълнително спестяване на време проверете отново съставките за всички рецепти преди да започнете. По този начин, ако две рецепти изискват нарязани на кубчета лук или чушки, ще можете да нарежете цялото количество наведнъж.

Използването на автоматизирани приспособления като готварска печка за ориз или готварска печка за бавно готвене може допълнително да рационализира работния ви процес.

Как да спестим време в кухнята? - unrecognizable woman shops for produce in royalty free image 871227828 1533830561

Направете списък за пазаруване

Пазаруването на хранителни стоки може да бъде голяма загуба на време.

За да съкратите времето, което прекарвате в магазина за хранителни стоки, поддържайте подробен списък с хранителни стоки.

Това ще предотврати двойното връщане към вече посетена секция и ще ускори пазаруването ви.

Ограничаването на пазаруването на хранителни стоки до веднъж седмично и използването на услуга за доставка на хранителни стоки са два допълнителни начина да прекарвате по-малко време в пазаруване.

За да намалите времето си в кухнята, придържайте се към последователен график и използвайте списък за пазаруване. Избирането на правилната комбинация от ястия и организирането на готвенето също е важАбонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares