Как се хранят в Бразилия?

Как се хранят в Бразилия?

Бразилците за известни със своя темперамент, с красивите си жени, с футбола си, но какво знаем за начина, по който се хранят? Какви са традициите им в това отношение, какви храни предпочитат? Водят ли здравословен начин на живот?

Денят започва рано, още в 7 часа е време за закуска. Бразилците обикновено закусват у дома. Тя включва café com leite – кафе с мляко. В страната, която е най-големият производител на кафе, дори децата пият напитки с кафе. На масата обичайно има френски хляб и конфитюр, местни плодове като папая, различни сирена. Сутрешното хранене хранене минава набързо, прави се по необходимост.

Обядът в Бразилия е най-важното хранене. Може да се състои от кафяв и червен боб, ориз, салата, месо, както и с най-различни ястия, в зависимост от възможностите на семейството. В Бразилия няма да видите хора, обядващи в движение или по бюрата си набързо. На обяда се отделя цял час – време за хранене, за почивка, за приятни разговори и социализация.

Най-често посещаваните заведения по обяд са така наречените ресторанти „на килограм“, където храната се сервира на бюфет, а цената се определя от теглото на порцията. Там храната е домашно приготвена, здравословна и вкусна, при това на приемливи цени.

Вечерите обикновено са семейни. Всички ядат по едно и също време. Вечерята най-често е ориз и боб, сервирани с месо, лазаня или пица. От време на време по-богати бразилци посещават бар след работа. От 8 до 9 вечерта е happy hour и питиетата са с намалени цени. Интересна е така наречената chopp – това е студена бира, но се сервира не в халби, а в малки стъклени чаши. По-бедните хора се събират по домовете или на импровизирани барбекюта по улиците. Това са обичайни гледки в Бразилия.

Интересна новост в Бразилия е идея, която се разпространява сред средната и сред по-богата класа. В почивните дни се канят гости, а домакинът показва кулинарните си способности в кухнята, тоест приготвя храната пред гостите.

На ресторант бразилците ходят с децата си. Те използват случая да ги учат на обноски и да ги социализират. Бразилците много държат на семейството и не е чудно, че това си личи в техните хранителни навици и традиции.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares