Как се хранят в Италия?

Как се хранят в Италия?

Италианската кухня е една от най-обичаните и най-популярните в света. Със своя темперамент, страст, любов към живота, емоционалност, няма как италианците да нямат богата кухня, с много вкусове, аромати, комбинации.

Салата Капрезе

Италианците имат много салати, със най-разнообразни вкусове и съставно, но безспорно една от най-обичаните и известни салата в Италия и по света. Приготвя се от добре узрели сладки домати, нарязани на едро, сирене моцарела, песто от босилек и зехтин. Капрезе е толква свежа на вкус, ароматна заради босилека и чувствена за ради зехтина. Полезна, диетична, вкусна!

Как се хранят в Италия? - kapreze za kachevane

Пица

Пицата на италианците завладя света!  Много народи  в Римската империя са поставяли зеленчици, сирене, други продукти върху плоско парче хляб, но италианците са били тези, които са превърнали това в нещо наистина специално. Те първи започват да слагат домати, а това определено променя облика на пицата изцяло. В днешно време комбинациите са наистина безкрайни. Пицата не е нито трудна, нито лесна за приготвяне.  Има тънкости за добрата пица, но като цяло е нещо, което може да се приготви набързо, а да бъде страшно вкусно. Може би в това е тайната на световния ѝуспех.

Как се хранят в Италия? - picza

Паста

Другият фаворит на италианската кухня. Интересно тук е да се каже, че повечето италиански оригинални спагети, равиоли, макарони, фетучини, талиатели и дори кускусът са пълнозърнести, а не от бяло брашно, както е характерно за макаронените изделия в България. За приготвянето на добра паста  е нужно да внимавате най-вече да не я преварите и да не слепне. Това има своите тънкости. Разнообразието от рецепти с паста е огромно, като италианците предпочитат по-здравословните и по-леки, а не толкова мазните и калорични.

Как се хранят в Италия? - spageti

Ризото

Ризотото също е много предпочитано от италианците. За да бъде добре приготвено имат значение използваните билки и подправки, слагат се много зеленчуци. Много често се добавя вино при готвенето. Трудностите при готвене са същите като при пастата – оризът трябва да е добре сварен, не преварен и зрънцата да се отделят едно от друго.

Как се хранят в Италия? - riii

Лазаня

Лазанята прилича на нашата мусака. Такъв тип ястия са широко разпространени из балканските страни като съставът на продуктите варира. Специално обаче италианската лазаня в различните и варианти е така известна и обичана, че в много държави по света ще откриете по магазините паста, специално за приготвяне на лазаня.

Как се хранят в Италия? - download

Италианците обичат маслините, зехтина, виното, подправките – особено риган, босилек, доматите, виното. Десертите също са важни. Майстори са на сладоледа. Приятната семейна атмосфера е много важна. Италианците много държат на домашно приготвената храна, много държат и на семейството.

Погрешно е да се смята, че в Италия се яде само пица и паста. Италианците са истински почитатели на храната, като начина на хранене се различава в различните области на Италия. Има много какво да се научи за тази толкова богата и изтънчена кухня. Италианците са дълголетници, една от причините за това със сигурност се крие в начина им на хранене.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares