Как се хранят във Франция?

Как се хранят във Франция?

Културaтата на хранене на всяка нация е по своему уникална и различна. Французите обаче впечатляват с не малко неща.

Мнозинството от тях поддържат добра форма, особено държат на здравословното хранене, но в същото време не се лишават от нищо.

Как е възможно това?

Традиционната френска закуска е франзела с масло и конфитюр. Французите консумират сериозни количества масло, а почти всички знаем, че и конфитюрът съдържа доста калории. Тайната е в количествата. Порциите не са големи. Французите не си забраняват никоя храна, но не преяждат.

Ако посетите Франция, не се учудвайте, че вино се сервира още на обяд.

Кой не е чувал за френските вина и тяхната пословична любов към тази специална напитка? Истината е, че хората във Франция обичат да се радват на живота, а храната и виното са само част от удоволствията, на които те си позволяват да се радват ежедневно и без угризения.

Здравословен начин на живот

Французите обичат да готвят. Използват почти винаги продукти от местните ферми, градини и производители. Това е много важно за тях, защото така подкрепят местния бизнес, а и продуктите са гарантирано свежи. Предпочитат сезонните храни и продукти.

Освен това те са почитатели на велосипедите, така че не им липсва и движение. По този начин успяват лесно да водят един здравословен начин на живот като нация, спазвайки простички традиции.

Изтънчен вкус

Определено можем да кажем, че французите имат изтънчен вкус. Не само по отношение на виното, но да не забравяме  и безкрайния асортимент сирена, гъшия пастет, любимите им рецепти с телешко, разбира се и десертите. Във Франция не се лишават от тях, напротив. Също така те са изключително отворени да опитват нови рецепти, чуждестранни кухни, подправки и изобщо всичко ново и различно.

Интересно е, че французите обичат да хапват храната си топла. Там не е невъзпитано, ако ти сервират първи да започнеш да се храниш преди останалите, за да не изстине храната. Не е невъзпитано и да поискаш да опиташ от ястието на приятел. Техният изтънчен вкус е съчетан с естествените желания и нужди на всеки човек, тоест без излишно маниерничене.

Храната във Франция е култура

Французите определено имат специално отношение към храната. За тях тя е грижа за тялото, начин да подкрепят местната икономика, но преди всичко тя е радост от живота. Не се лишават, но без да прекаляват. Златната среда. Имам какво да научим от тях в това отношение!

                                                                                                      Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares