Кои храни и напитки са особено полезни за вашата кожа?

Кои храни и напитки са особено полезни за вашата кожа?

Начинът ни на хранене неизменно се отразява на здравето и на вида на кожата. Както по отношение на всеки орган и система в човешкото тяло, така и по отношене на кожата най-голямо значение има като цяло диетата да бъде здравословна и балансирана. Все пак има някои храни и напитки, които се отличават с по-особено положително въздействие върху кожата. Вижте кои са те по-специално сред плодовете, зеленчуците, месата и рибите, ядките и маслата.

Плодове

Кои храни и напитки са особено полезни за вашата кожа? - best fruits 1197259281 770x533 1 650x428 1

Горски плодове

Боровинките, малините, плодовете асаи и ягодите са чудесни за вашата кожа. Те са пълни с антиоксиданти, които помагат да предпазите кожата си от увреждане. Освен това те имат и противовъзпалителни свойства, така че могат да помогнат за намаляване на зачервяването и подуването на кожата.

Акай бери

Ако имате нужда от мощно оръжие срещу кожни раздразнения и зачервявания, ще го намерите в този вълшебен плод – плодовете акай.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове като портокали, лимони и грейпфрути също са чудесни за вашата кожа. Те съдържат витамин С, който е антиоксидант и помага да предпазите кожата си от увреждане. Витамин С е известен също като чудесна съставка, ако искате да стегнете и стегнете кожата си.

Кайсия

Друг чудесен плод за вашата кожа е кайсията. Съдържа витамин А, който е антиоксидант и помага да предпазите кожата си от увреждане. Освен това помага да поддържате кожата си хидратирана.

Киви

Кивито е друг чудесен плод за вашата кожа. Също съдържа витамин С, но освен това е пълен с калий, който помага да поддържате кожата си хидратирана.

Зеленчуци

Кои храни и напитки са особено полезни за вашата кожа? - 2 2 2 2foodgroups vegetables detailfeature

Домати

Доматите са чудесни за вашата кожа, защото съдържат ликопен. Ликопенът е антиоксидант, който помага да предпазите кожата си от увреждане. Доказано е също, че помага за намаляване на риска от развитие на рак и сърдечни заболявания.

Сладки картофи

Сладките картофи са друг страхотен зеленчук за вашата кожа. Те са пълни с бета-каротин, който е антиоксидант, който помага да предпазите кожата си от увреждане. Освен това те също са чудесен източник на витамин А, който помага да поддържате кожата си хидратирана.

Моркови

Подобно на сладките картофи, морковите също са пълни с бета-каротин. Морковите също са чудесен източник на витамин А, който помага да поддържате кожата си хидратирана.

Спанак

Спанакът е друг чудесен зеленчук за вашата кожа. Той е пълен с хранителни вещества като витамин C, E и K. Всички те са страхотни за вашата кожа и помагат да я защитите от увреждане, поддържат я хидратирана и насърчават заздравяването.

Краставица

Тя е хидратиращ  зеленчук. Често се използва като съствка в маските за лице, а може и просто да я нарежете и да го нанесете върху кожата си.

Ядки

Кои храни и напитки са особено полезни за вашата кожа? - nuts

Бадеми

Бадемите са страхотна ядка за вашата кожа. Те са пълни с витамин Е, който е антиоксидант, който помага да предпазите кожата си от увреждане. Освен това съдържат и здравословни мазнини, които помагат да поддържате кожата си хидратирана.

Орехи

Орехите са друга страхотна ядка за вашата кожа. Подобно на бадемите, те са пълни с витамин Е. Те също така съдържат омега-3 мастни киселини, които са чудесни за вашата кожа. Омега-3 мастните киселини помагат за намаляване на възпалението и поддържат кожата ви хидратирана.

Бразилски орехи

Бразилските орехи са пълни със селен, който е антиоксидант, който помага да предпазите кожата си от увреждане. Селенът е известен и със своите свойства против стареене.

Шам-фъстъци

Шамфъстъците са добър източник на витамин Е и антиоксиданти, които помагат да предпазите кожата си от увреждане. Освен това съдържат и здравословни мазнини, които помагат да поддържате кожата си хидратирана.

Меса и риби

Кои храни и напитки са особено полезни за вашата кожа? - meatpoultryfish icheader

Сьомга

Сьомгата е чудесен избор за вашата кожа. Тя е пълна с омега-3 мастни киселини, които са страхотни за вашата кожа. Омега-3 мастните киселини помагат за намаляване на възпалението и поддържат кожата ви хидратирана.

Пиле

Пилешкото меси е наистина много полезно за вашата кожа. То е добър източник на протеин, който помага да поддържате кожата си здрава. Плюс това е и добър източник на ниацин, който е антиоксидант, който помага да предпазите кожата си от увреждане.

Масла

Кои храни и напитки са особено полезни за вашата кожа? - 324844 2200 1200x628 1

Зехтин

Зехтинът е чудесно масло за вашата кожа. Той е пълен с антиоксиданти, които помагат да предпазите кожата си от увреждане. Освен това съдържа и здравословни мазнини, които помагат да поддържате кожата си хидратирана.

Кокосово масло

Подобно на зехтина, то е пълно с антиоксиданти. Кокосовото масло има и противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на появата на бръчки. Ако търсите естествен начин да подобрите здравето на кожата си, кокосовото масло определено трябва да е начело в списъка ви.

Сусамово масло

Сусамовото масло е друго чудесно масло за вашата кожа. Това е добър източник на витамин Е, който е антиоксидант, който помага да предпазите кожата си от увреждане. Освен това съдържа и здравословни мазнини, които помагат да поддържате кожата си хидратирана.

Напитки

Кои храни и напитки са особено полезни за вашата кожа? - bar101 cocktails 504754220 580e83415f9b58564cf470b9

Зелен чай

Зеленият чай е чудесна напитка за вашата кожа. Той е пълен с антиоксиданти, които помагат да предпазите кожата си от увреждане. Освен това има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на появата на бръчки.

Кафе

Кафето е друга чудесна напитка, която се отразява страхотно на кожата. То е добър източник на антиоксиданти, които помагат да предпазите кожата си от увреждане. Освен това има и противовъзпалителни свойства. Кафето е пълно с кофеин, който се бори с акнето и предпазва кожата от вредните слънчеви лъчи.

Вода

Водата е най-добрата напитка за вашата кожа. Помага да поддържате кожата си хидратирана и изхвърля токсините. Водата всъщност е най-добрият начин да поддържате кожата си млада и здрава. Затова се уверете, че пиете достатъчно вода всеки ден!

Червено вино

Чаша червено вино е полезна за вашата кожа. То е добър източник на антиоксиданти, които помагат да предпазите кожата си от увреждане. Освен това има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на появата на бръчки.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares