Канадците са смятани за едни от най-спокойните хора на планетата. Тяхната кухня е вкусна и интересна. Може да е заради студа, снега или заради огромните открити пространства, но канадците имат необичайно отношение към много от храните, които познаваме и обичаме. Понякога е странно, но през повечето време е наистина вкусно.
Ето списък на най-вкусните храни в Канада според повечето туристи. Кое ястие бихте опитали вие?
- Пуцин
Пуцинът е по същество пърцени картофки. Всеки ги обича, нали? Вземете порция пържени картофи, добавете малко сос и сирене и ще получите храна, която наистина ще харесате. Особено в студените канадски вечери.
- Туртиер
Отново идеята зад туртуера е доста проста. Може да се каже, че това е просто пай, но това, което канадците слагат в пайовете си, ги прави специални. Те са пълнени с говеждо, свинско, чесън, мащерка, черен пипер и карамфил и някои други тайнствени, но доста вкусни канадки добавки.
- Перлен бекон
Може го познавате като канадски бекон. Той всъщност прилича повече на шунка, отколкото на бекон. Взима се от гърба на прасето, нарязва се на големи дебели филийки, след което се подлага на мокро изсушаване, за повече вкус.
- Боброви опашки
Канадските обичат бобрите. Толкова много, че правят тестени лакомства, които имитират външния вид на опашките на бобрите. Бобровите опашки са дълбоко пържено тесто, поръсено с канела и захар.
- Сладкиш Нанаимо
Този сладкиш е получил името си от град в Британска Колумбия. Приготвят се на основата на трохи, гарнирани с кокос и яйчен крем с разтопен шоколад отгоре. Трябва да опитате, ако сте любители на сладкото.
- Дюнери
Дюнерите са толкова популярни в Канада, че са обявени за официалната храна на Халифакс. Канадските дюнери са много подобни на турския кебап и на гръцкия гирос. Основната разлика е, че дюнерите в Канада да се приготвят само от месо и чеснов сос, зеленчуци не са задължителни. Друга разлика е, че ще го похапвате някъде сгушени на топло, докато навън бушува буря, а не сред жарките улица на топла Гърция.
- Багел
Багелите почти заемат мястото на хлебчетата в Канада и могат да бъдат пълни с почти всичко. Технически гевреците от Монреал са по-малки и по-сладки от гевреците, на които бихте се насладили у дома, а и всички се пекат във фурна на дърва.
- Омар от Нова Скотия
Канадците се гордеят с морските си дарове и след като опитате някои, ще разберете защо. Нова Скотия е морска провинция в далечната източна част на Канада и е дом на едни от най-добрите омари в света. Ако сте в района, не забравяйте да ги опитате.
- Кленов сироп
Канада произвежда над 80% от кленовия сироп в света и има защо. Ако сте прекарали повече от пет минути в Канада, ще забележите колко сериозно го приемат. Например кленовият сироп се предлага в три номерирани степени, като първата е най-светлата, а третата най-тъмна.
- Пушено месо
Пушеното месо в стил Монреал е вкусно ястие от телешки гърди. Често се сервира между две филийки хляб. Можете да посочите какво количество мазнина искате точно – съвсем малко или обилно. Ако не сте сигурни, попитайте за „старомодно“ пушено месо. То е средно мазно.