Най-добрите храни за децата ви когато са болни, II част

Най-добрите храни за децата ви когато са болни, II част

Хранене на детето при обикновена настинка и грип

Когато настъпи зимата, бъдете готови за хрема и болки в гърлото. Тези храни могат да помогнат.

Ягоди

Ягодите са пълни с витамин С като само една чаша предлага 95% от дневната доза. Високите дози витамин С се свързват с подобрено имунно здраве и добавките могат да помогнат за предотвратяване и лечение на респираторни инфекции.

Освен витамин С, ягодите са богати на калий, фолат, фибри и ключови активни антиоксиданти като полифеноли и флавоноиди – всички те са известни със своите свойства за борба с болестите.

Добавянето на флавоноиди спомага за намаляване на инфекциите на горните дихателни пътища.

Сервирайте на детето ягодово смути или сладкиш, приготвен със замразени ягоди, особено ако детето ви има възпалено гърло. Консистенцията и ниската температура могат да му помогнат да се почувства по-добре. Можете дори да приготвите ягодово замразено кисело мляко за допълнителна подкрепа.

Яйца

Яйцата са отлични източници на витамин D, както и на цинк – две основни хранителни вещества, участващи в изграждането на имунитета.

Фъстъчено масло

Любими на много деца, фъстъците са богати на протеини, цинк и витамин Е – всички ключови хранителни вещества, участващи в възстановяването на мускулите, имунитета и метаболитната регулация.

Една порция фъстъчено масло осигурява 10 грама висококачествен растителен протеин и около 10% от препоръчителната дневна стойност на цинк. Плюс това е то чудесен източник на антиоксиданта витамин Е.

Диня

Около 91% от плодовете се състоят от вода, което е идеално за подпомагане на децата да възстановят течностите или за подпомагане на тези с треска. Освен това динята съдържа витамин А и витамин С.

Печени или пасирани картофи

Печените картофи или картофеното пюре са меки, лесни за храносмилане и са с по-високо съдържание на калории от повечето други опции в този списък, което е важно, за да помогнете на детето си да запази енергията си.

Картофите също са чудесни източници на доставящи енергия въглехидрати, както и на калий и други ключови хранителни вещества.

Заключение

Фокусирането върху правилните храни може да накара децата да се почувстват по-добре по-бързо, но не винаги е лесно с децата, тъй като те може да не се чувстват гладни, когато са болни.

Основният приоритет е да ги поддържате добре хидратирани и да се стремите към богати на хранителни вещества храни, които обичат да ядат. Поддържайте храненията чести и възможно най-апетитни.

Хранене на детето при диария или повръщане

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares