3 рецепти за супа с агнешко месо

3 рецепти за супа с агнешко месо

Агнешкото месо е вкусно и полезно. Приготвено на супа е любимо едва ли не по целия свят. Вижте нашите интересни предложение за ароматни супи с агнешко месо.

Агнешка супа с маруля

Време за приготвяне – 60 минути , продуктите са достатъчни за 8- 10 порции.

Необходимите продукти

  • 1 комплект агнешки дреболии
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 жълтъка
  • 1/2 ч. ч. ориз
  • 2 марули
  • 1/4 ч. ч. олио
  • сок от 1 лимон
  • 1 връзка копър
  • 1 ч. л. черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Варете дреболиите 15 минути във вода, след което ги извадете и измийте със студена вода. Нарежете ги на дребно.

Загрейте олио в тенджера на среден огън и сложете в нея дреболиите, а също и нарязаните на ситно марули и лук. Задушете за 5 минути и ги залейте с вода. Оставете да врат още 30 мин. , след което прибавете ориза и намалете огъня.

Изчакайте 10 минути и свалете от котлона.

Овкусете с черен пипер и сол на вкус.

Разбийте жълтиците с 2 с. л. вода, прибавете лимоновия сок и отново разбийте.

Прибавете бульона от супата и отново разбъркайте.

Сипете застройката в супата и я сложете на тих огън като внимавате да не заври.

Преди да сервирате агнешката супа, прибавете към нея наситнен копър.

Агнешка супа

Време за приготвяне – 60 минути , продуктите са достатъчни за 8  порции.

Необходимите продукти

  • 500 грама агнешки дреболии
  • 500 грама агнешки черва
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 ч. ч. ориз
  • 1 жълтък
  • 1/4 ч. ч. олио
  • сок от един лимон
  • 1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне

Варете агнешките дреболии 15 минути, след което ги нарежете на дребно.

Обърнете червата с готварска клечка и ги измийте добре – първо с оцет, а после обилно с вода.

Варете ги в тенджера 15 минути, след което ги извадете и нарежете на дребно.

Загрейте олио в тенджера на умерен огън. Прибавете предварително нарязания лук, агнешките черва и дреболии.

Обърнете ги няколко пъти и долейте 2 литра вода.

Оставете да ври 5 минути и добавете ориза.

Нека всичко постои на котлона още 15 минути.

Разбийте жълтъка и лимоновия сок. Прибавете към тях малко от бульона и отново разбъркайте.

Приготвената застройка сипете в супата и затоплете като внимавате да не заври.

Преди да сервирате, добавете ситно нарязания магданоз.

Супа с агнешки бял дроб и спанак

Време за приготвяне – 40 минути , продуктите са достатъчни за 4 порции.

Необходимите продукти

  • 400 грама агнешки бял дроб
  • 200 грама спанак
  • 1 домат
  • 1 глава кромид лук
  • 5-6 маслини
  • 1 връзка магданоз
  • сок от 1 лимон
  • 1/4 ч. ч. олио
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ч. л. черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Измийте белия дроб и го варете като постоянно махате пяната.

Свалете го от котлона след 10-15 минути и го нарежете на малки парчета.

Нарежете лука и го запържете в тенджера с олиото.

Настържете домата, прибавете го и разбъркайте, докато се сгъсти.

Добавете дроба, предварително нарязаните на ситно маслини, черния пипер и сол на вкус.

Разбийте брашното в 2-3 с. л. вода и залейте с тях супата.

Оставете я да ври на тих огън и след 10 минути сложете спанака, предварително попарен с топла вода и нарязан.

Преди да махнем супата от огъня, я овкусяваме с лимоновия сок и нарязания магданоз.

Приятен апетит!



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares