Агнешкото месо е вкусно и полезно. Приготвено на супа е любимо едва ли не по целия свят. Вижте нашите интересни предложение за ароматни супи с агнешко месо.
Агнешка супа с маруля
Време за приготвяне – 60 минути , продуктите са достатъчни за 8- 10 порции.
Необходимите продукти
- 1 комплект агнешки дреболии
- 1 връзка пресен лук
- 2 жълтъка
- 1/2 ч. ч. ориз
- 2 марули
- 1/4 ч. ч. олио
- сок от 1 лимон
- 1 връзка копър
- 1 ч. л. черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Варете дреболиите 15 минути във вода, след което ги извадете и измийте със студена вода. Нарежете ги на дребно.
Загрейте олио в тенджера на среден огън и сложете в нея дреболиите, а също и нарязаните на ситно марули и лук. Задушете за 5 минути и ги залейте с вода. Оставете да врат още 30 мин. , след което прибавете ориза и намалете огъня.
Изчакайте 10 минути и свалете от котлона.
Овкусете с черен пипер и сол на вкус.
Разбийте жълтиците с 2 с. л. вода, прибавете лимоновия сок и отново разбийте.
Прибавете бульона от супата и отново разбъркайте.
Сипете застройката в супата и я сложете на тих огън като внимавате да не заври.
Преди да сервирате агнешката супа, прибавете към нея наситнен копър.
Агнешка супа
Време за приготвяне – 60 минути , продуктите са достатъчни за 8 порции.
Необходимите продукти
- 500 грама агнешки дреболии
- 500 грама агнешки черва
- 1 връзка пресен лук
- 1 ч. ч. ориз
- 1 жълтък
- 1/4 ч. ч. олио
- сок от един лимон
- 1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне
Варете агнешките дреболии 15 минути, след което ги нарежете на дребно.
Обърнете червата с готварска клечка и ги измийте добре – първо с оцет, а после обилно с вода.
Варете ги в тенджера 15 минути, след което ги извадете и нарежете на дребно.
Загрейте олио в тенджера на умерен огън. Прибавете предварително нарязания лук, агнешките черва и дреболии.
Обърнете ги няколко пъти и долейте 2 литра вода.
Оставете да ври 5 минути и добавете ориза.
Нека всичко постои на котлона още 15 минути.
Разбийте жълтъка и лимоновия сок. Прибавете към тях малко от бульона и отново разбъркайте.
Приготвената застройка сипете в супата и затоплете като внимавате да не заври.
Преди да сервирате, добавете ситно нарязания магданоз.
Супа с агнешки бял дроб и спанак
Време за приготвяне – 40 минути , продуктите са достатъчни за 4 порции.
Необходимите продукти
- 400 грама агнешки бял дроб
- 200 грама спанак
- 1 домат
- 1 глава кромид лук
- 5-6 маслини
- 1 връзка магданоз
- сок от 1 лимон
- 1/4 ч. ч. олио
- 1 с. л. брашно
- 1 ч. л. черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Измийте белия дроб и го варете като постоянно махате пяната.
Свалете го от котлона след 10-15 минути и го нарежете на малки парчета.
Нарежете лука и го запържете в тенджера с олиото.
Настържете домата, прибавете го и разбъркайте, докато се сгъсти.
Добавете дроба, предварително нарязаните на ситно маслини, черния пипер и сол на вкус.
Разбийте брашното в 2-3 с. л. вода и залейте с тях супата.
Оставете я да ври на тих огън и след 10 минути сложете спанака, предварително попарен с топла вода и нарязан.
Преди да махнем супата от огъня, я овкусяваме с лимоновия сок и нарязания магданоз.
Приятен апетит!