Как да си направим перфектно тиквено пюре у дома?

Как да си направим перфектно тиквено пюре у дома?

Тези съвети ще ви помогнат да направите най-доброто тиквено пюре, което може да  използвате за приготвянето на всякакви лакомства – от тиквен пай до напитки с тиква, супи и т.н.

Подобно на много други храни, домашното приготвяне води до по-добро качество и вкус от консервираната версия. В допълнение, приготвянето на тиквеното пюре от нулата е фантастичен начин да накарате децата да влязат в кухнята, може да бъде забавен проект за цялото семейство.

Какви съставки и инструменти са необходими за приготвяне на пюре от тиква?

Тиква: размерът на тиквата ще зависи от това колко тиквено пюре искате да приготвите. От една средно голяма тиква може да се направи приблизително шест до осем чаши пюре. Изберете правилният сорт тиква, най-добре сладка, захарна тиква.

Сол: Изобщо не е необходима много сол, но има значение за извеждането на естествения вкус на тиква.

Кухненски робот: Това е задължително! Кухненският робот е това, което ще разбие тиквата на пюре. Би било трудно да се постигне това на ръка. Блендер също може да свърши работа, но трябва да внимавате да не го претоварите, тъй като това може да разруши двигателя, тъй като тиквата е дебела и не особено мека.

Цедка или тензух: Това е необходимо, за да се премахнат всички примеси, бучки и жилави парченца. Когато се пече с тиквено пюре, човек ще иска то да е възможно най-гладко. В този случай тензухът може да се превърне в най-добър приятел.

Тиган или тава за печене: Тъй като тиквата трябва да се изпече, преди да се пасира, ще ви трябва голяма тава, за да я поставите във фурната.

Как да си направим домашно пюре от тиква?

Разреже тиквата наполовина. Първо извадете вътрешностите и семките от тиквата, те няма да са необходими за тази рецепта Не изхвърляйте семената! Може да ги изпечете и овкусите, така че да няма хранителни отпадъци.

След това поставете тиквата с кората надолу в тава и я поръсете със сол. Пече тиквата в загрята до 200 градуса фурна за 40-70 минути. Проверете тиквата, преди да я извадите от фурната, месото трябва да е нежно и да се отдръпва отстрани.

След това оставете тиквата да се охлади на стайна температура, преди да отделите кората от месото. Поставете остърганата тиква в кухненския робот и внимателно  пасирайте, докато се получи пюре. Поставете тензух върху цедка и оставете тиквата да почине за няколко часа. След като пюрето се прецеди и сгъсти е готово за употреба. Пюрето трябва да е без бучки и напълно гладко, точно като пюре от консерва.

Как да съхраняваме домашно пюре от тиква?

Най-добре е тиквеното пюре да се съхранява във фризер, защото ще издържи няколко месеца. Най-разумният начин да го съхранявате е в затварящи се торбички. По този начин може да се спести място. Ако планирате да го използвате сравнително скоро, може да го съхранявате в запечатан контейнер в хладилника. Ще издържи около седмица в хладилника. Следователно, съхраняването му във фризер ще удължи срока му на годност с няколко месеца. Определи за колко време ще приключите с консумацията му и после решете кой е най-добрият начин за съхранение.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares