6 тенденции в кулинарните събития

6 тенденции в  кулинарните събития

Новите гастрономически тенденции като бумът на  здравословната и занаятчийска храна или използването на уникални и оригинални формати, се взимат  в предвид и в корпоративните събития. Предлагаме ви да се запознаете с някои от най-новите тенденции и може би те ще ви дадат идеи как да направите уникално вашето фирмено парти.

Когато организираме корпоративно събитие е важно да се погрижим и за най-малкия детайл, за да направим изживяването на участниците уникално и незабравимо.

Един от начините да се отличите е чрез храната. Тя придобива все по-голямо значение и компаниите са все по-загрижени за иновациите в този аспект на събитието.

FOOD TRUCKS

Food Trucks са символ на американската храна. Малки микробуси или малки камиончета, които можем да намерим по улиците и които предлагат ястия от всякакъв вид. Използването им е нова концепция, която подчертава значението и на храната, и на стила, дойде и в света на корпоративните събития. Нов начин да изненадате служителите си е с различни Food Trucks, предлагащи разнообразни и уникални ястия със забавна и оригинална презентация.

ДОМАШНА ХРАНА

Тази нова тенденция  е опит за завръщане към дома и домашната храна, поглед към уюта, не към лукса. Традиция и удоволствие от храната. Простота, но без пренебрегване на качеството и удоволствието от храната.

ВАШИЯТ ДОМ – МОЯТ РЕСТОРАНТ

Друга тенденция, която се наблюдава при корпоративните събития, е организирането на срещи в специални и оригинални места, като например частни къщи. Домакинът и местният готвач ще приготвят храната в къщата, а гостите също могат да участват в приготвянето на ястията и забавленията на събитието.

6 тенденции в кулинарните събития - 3

Това е оригинален начин да се доближите до местната храна и традиции в корпоративни събития. Можете също така да обогатите вечерта с музика на живо.

POP – UP РЕСТОРАНТИ

Поп-ъп са временни ресторанти, обикновено разположени на оригинални и нетипични места, като частни къщи, музеи, фабрики, агенции и т.н. Те се стремят към иновации, както в кулинарната област, така и в организирането на уникални събития, обикновено спонсорирани от известни готвачи.

ОРГАНИЧНА И ПРЕМИУМ ХРАНА

Хората са станали по-загрижени за качеството и произхода на сервираната храна, така че не е изненада, че една от тенденциите, които нарастват сред организаторите на събития, е екологичната и органична храна. Подбрани храни, които подобряват метаболизма и здравето, както и насърчаване на местната икономика и производители и преди всичко осигуряване на висококачествени продукти.

6 тенденции в кулинарните събития - 5

Хотелски вериги като NH предлагат закуска за фирмени събития, базирана на антиоксиданти, 100% натурални сокове, сезонни плодове и зеленчуци и храни, които осигуряват всички необходими хранителни вещества за пълноценен работен ден.

МОЛЕКУЛЯРНА КУХНЯ

Молекулярната кухня се състои във включването на науката в кулинарното изкуство и се основава на изследването на свойствата на всяка храна. Търсят се иновации в кухнята и се въвеждат нови технологии в гастрономията.

Молекулярната кухня е уникално и авангардно предложение, което може да придаде на вашето събитие  изключителен и уникален щрих.

6 тенденции в кулинарните събития - 1150501651Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares