Топ 6 ресторанта в австрийската столица Виена

Топ 6 ресторанта в австрийската столица Виена

Кой не би желал да посети Виена? Със своя стил и елегантна красота, тази дестинация е просто класика в жанра. Не е изненадващо, че градът се радва на голям интерес от страна на туристите по всяко време на годината.

Типичната австралийска кухня отразява разнообразните културни влияния в страната със смесица от местни, британски и азиатски кулинарни традиции. Може да се насладите както на традиционното барбекю, така и на по-изтънчени ястия с морски дарове. През последните години също има нарастващ интерес към вегетариански и растителни храни, като много ресторанти и кафенета предлагат вегански и вегетариански варианти на ястията си.

Какво да кажем за ресторантите в града, какви кулинарни изживявания могат да ни предложат те? Ето списък на то 6 ресторанта, които си заслужава да посетите, ако сте във Виена. Всеки от тях е различен и интересен по свой начин.

Топ 6 ресторанта в австрийската столица Виена - 017 stukhard photography steirereck 1024x683 1

Steirereck

Разположен в Stadtpark, Steirereck е един от най-популярните луксозни ресторанти във Виена. Ресторантът предлага прекрасно изживяване с модерен поглед към австрийската кухня. Менюто включва иновативни ястия, приготвени от местни продукти, с акцент върху устойчивостта. Интериорът на ресторанта е елегантен и модерен, с големи прозорци, които предлагат спираща дъха гледка към парка.

Топ 6 ресторанта в австрийската столица Виена - a29225dc06ff 73664983 4k

Edvard

Edvard се намира в Palais Hansen Kempinski, луксозен хотел в сърцето на Виена. Ресторантът предлага меню, което съчетава традиционна австрийска кухня с модерни кулинарни техники. Менюто се променя често, за да предлага винаги ястия с пресни сезонни продукти. Интериорът на ресторанта е елегантен и модерен, с невероятна гледка към града.

Топ 6 ресторанта в австрийската столица Виена - konstantinfilippou avusturya rest 2 kl

Konstantin Filippou

Konstantin Filippou е ресторант със звезда Мишлен, разположен в сърцето на Виена. Ресторантът предлага съвременна австрийска кухня с акцент върху сезонните продукти. Менюто включва ястия като гъши дроб с пушена змиорка и ябълка и агнешко печено с патладжан и кисело мляко. Интериорът на ресторанта е модерен e  минималистичен стил, с отворена кухня, която позволява на клиентите да наблюдават готвачите по време на работа.

Топ 6 ресторанта в австрийската столица Виена - tian vienna 3

Tian

Tian е вегетариански ресторант, разположен в центъра на Виена. Ресторантът предлага гурме вегетарианско и веган меню, с акцент върху местните и органични продукти. Менюто се променя често, за да отрази сезонността на съставките. Интериорът на ресторанта е модерен и стилен, с тераса на покрива, която предлага страхотна гледка към града.

Топ 6 ресторанта в австрийската столица Виена - xpkcps2uwyoub3alb2e8kgsucraphh6s29spequw

Mraz & Sohn

Mraz & Sohn е семеен ресторант, който няма да ви разочарова. Менюто включва модерна австрийска кухня, с акцент върху молекулярната гастрономия, отразявайки напълно нивоте тенденции. Интериорът на ресторанта е уютен и интимен, с отворена кухня, която позволява на клиентите да наблюдават готвачите докато се вихрят. Ресторантът предлага и обширна винена листа, с акцент върху австрийските вина.

Топ 6 ресторанта в австрийската столица Виена - le ciel by toni morwald c stadtbekannt

Le Ciel by Toni Mörwald

Le Ciel by Toni Mörwald се намира в Grand Hotel Wien, луксозен хотел в сърцето на Виена. Ресторантът предлага изискано изживяване, като менюто съчетава традиционната австрийска кухня с модерни кулинарни техники. Интериорът на ресторанта е елегантен, дори разкошен, с невероятна гледка към града. Ресторантът разполага и с обширна винена листа с акцент върху австрийски и международни вина.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares