Тортиля и мексиканска салата – из вкусовете на Мексико

Тортиля и мексиканска салата – из вкусовете на Мексико

Мексиканската кухня е обичана по цял свят. Пригответе си у дома мексиканска тортиля и мексиканска салата и си спретнете импровизирана мексиканска вечер!

Тортиля

Време за приготвяне – 30 мин, посочените продукти са достатъчни за 10-12 броя тортиля.

Необходимите продукти

  • 200 гр. брашно
  • 200 гр. царевично брашно
  • 1 к. л. разтопена мас или олио
  • 200 мл. светла бира или вода
  • 1 ч. л. сол

За пълнежа (по желание)

  • смляно или ситно нарязано варено или печено месо (по избор)
  • ситно нарязан лук
  • варени яйца
  • настърган кашкавал или сирене
  • лютив или сладък доматен сос с фасул
  • чили на прах

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, мазнината, бирата и солта. Направете го на топки с големина колкото яйце. Оставете ги да отлежат около 15 минути.

Разточете всяка топка на тънка питка с диаметър 12-15 см.

Пече ги върху плоча, не много силно нагрята, за да не загарят.

Тортилите трябва да се обръщат в момента, в който се получат мехурчета.

Сервират се по желание с пълнеж или без, тоест вместо хляб.

За пълнежа всички посочени продукти се смесват и се поставят в тортилята, след което тя се навива в позната форма на руло.

Мексиканска салата

Време за приготвяне – 50 минути, продуктите са достатъчни за 4 порции салата.

Необходимите продукти

  • 500 гр. царевица от консерва
  • 2 глави лук
  • 100 гр. масло
  • сух джоджен
  • 1 ч. л. вегета
  • сол
  • пресни зелени люти чушки на вкус
  • 2 с. л. олио
  • резенчета лимони за украса

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в олио.

След 10 минути добавете маслото, вегетата, солта и ситно нарязаните люти чушлета.

Накрая прибавете стритият сух джоджен и оставете за още 10-15 минути на слаб огън.

Салата се сервира след като изстине.

Украсете я с резенчета лимони.

Приятен апетит или  по- добре buen provecho!



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares