Уча се да готвя – книга за момчета, книга за момичета

Уча се да готвя – книга за момчета, книга за момичета

Книгите, които учат децата да готвят, стават все по-модерни. Едно от най-новите попълнения на българския книжен пазар, което постигна добър успех, са книгите на издателство Фют „Уча се да готвя, Лесни рецепти стъпка по стъпка“. Има вариант на детската готварска книжка за момчета, има и за момичета, като разликата е в предложените рецепти.

Визията на двете книжки е много приятна – цветна и модерна, с множество  качествени изображения. Преди да се започне със същинските рецепти, на децата е обяснено какви са основните правила при готвене като измерване на продуктите, почистване, други приготовления. Изброени са и представени кухненските прибори и съдове, които ще са необходими. Има обяснения как се приготвят за готвене някои продукти, като например как се бели лук, как се стърже на ренде, как е правилно да се режат доматите и т.н. Има поместен и кратък инструктаж за безопасност в кухнята.

Уча се да готвя - книга за момчета, книга за момичета - ucha se da gotvia kniga za momcheta

Рецептите са разделени на прости – сандвичи, тостове, яйца, пица, паста; основни – нудълс, печено пиле, бърз ориз, различни гарнитури, лесни сосове; десерти – смутита, ябълков пай, мъфини, бързи десерти.

Това са малка част от предложеноте на децата рецепти. Подбрани са така че да бъдат интересни, възможни за изпълнение, вкусни и дори здравословни.

Това е перфектната книга, с която детето да влезе в кухнята и за започне своя път в кулинарията.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares