Веганството реформира ресторантите

Веганството реформира ресторантите

Що се отнася до кулинарните тенденции, веганството е тази, която бележи драматичен ръст през последното десетилетие и още повече през последните няколко години. Загрижените за здравето си потребители и поддръжниците на правата на животните от цял свят, повече от всякога са посветени на спазването на веганските насоки, готвенето на веганска храна и храненето във вегански ресторанти.

Ресторантската индустрия забелязва ясно това и се опитва да отговари на търсенето на все повече опции за веганско меню във всеки ресторант. Ограничаването на наличността на растителни храни може да доведе до загубва на голям дял клиенти. Ресторантите, които успеят да отговарят на търсенето на потребителите за повече и по-добри вегански ястия в менюто им, ще се откроят и ще имат скок на продажбите, за разлика от тези, които не успеят.

Ресторантската индустрия като цяло започна да включва повече вегански опции в своите менюта, броят на веганските ресторанти по света се увеличава почти ежедневно. Новите веган кулинарни тенденции и различните начини на хранене привличат вниманието на целия свят.

Това определено е тенденция, която ресторантьорската индустрия трябва да прегърне,  да си създаде план за действие, за да отговори на търсенето на веганите. Веганството става все по-масово в днешното общество, следователно и необходимостта от предлагане на веганска храна в ресторантите става все по-важна. Всъщност това е една от най-популярните кулинарни тенденции на десетилетието и дори се прогнозира, че ще продължи да расте през следващите няколко години.

Веганството реформира ресторантите - vegan diet guide fb 1200x628 1

Настоящото търсене на вкусни рецепти за храна на растителна основа и креативни опции за напитки продължава да нараства с ускорени темпове. Да бъдат в крак с всички нови трансформации в създаването на вегански ястия за хранителните предпочитания на клиентите е разумен ход за операторите и собствениците на ресторанти, които искат да получат своя дял от тази нова възможност за милиарди долари в хранителния бизнес.

Какво е веган?

Въпреки че много хора тепърва започват да осъзнават веганския начин на живот поради популярността му напоследък, този начин на хранене съществува от доста време.

Думата веган е използвана за първи път в началото на четиридесетте години от група вегетарианци в Англия, които се разбунтуват, за да създадат своя собствена организация, известна като Веганското общество. Тяхната мисия включва отказ от употребата на каквито и да било продукти от животински произход. Тези продукти включват, но не се ограничават до месо, дрехи, яйца и млечни продукти.

Днешният веган избор включва отказ от ядене на месо или хранителен продукт, който използва животински продукти – домашни птици, риба, всички червени меса и миди. Изборът на веганска храна също избягва всички продукти, произведени от животни, включително желатин, млечни продукти и дори мед.

Веганството реформира ресторантите - what is a vegan diet benefits food list beginners guide alt 1440x810 1

Основни храни за веганите са:

  • семена и ядки;
  • плодове и зеленчуци;
  • растителни масла;
  • бобови растения – грах, боб и леща;
  • хляб, паста и ориз;
  • алтернативни млечни продукти – соево мляко, кокосово мляко и бадемово мляко.

Защо ресторантите трябва да предлагат веганска храна в менюто си?

Поради популярността на веганското хранене, търсенето на нови и привлекателни лесни вегански рецепти, включително вегански десерти, трябва да бъде нов фокус за ресторанти от всякакъв вид. Веган подходът към храната не трябва да се ограничава само до менютата на веган ресторанти – всеки ресторант трябва да предлага поне няколко веган опции за клиентите.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares