2 уникални по рода си диети, които не излизат от мода

2 уникални по рода си диети, които не излизат от мода

WW / Weight Watchers

WW/Weight Watchers e популярен, силно структуриран диетичен план, който съществува повече от 50 години и има добра причина за това. Неговата точкова система с контролирани порции дава резултати, при хората желаещи да отслабнат. Едно проучване, което сравнява 141 комерсиални и патентовани програми за отслабване, заключава, че WW е диета, на която клиницистите трябва да препоръчват.

При WW диета на различни храни се приписват различни стойности в точки. Вие ще получите „бюджет“ от точки, които да използвате през целия си ден. Множество нискокалорични продукти също са разрешени извън дневния ви бюджет. Всеки човек си има свой индивидуален списък от храни, които са съобразени и с неговия собствен вкус.

В допълнение към своята точкова система, WW предлага мрежа за социална подкрепа, която според много потребители е ключова за техния успех. Чрез лични и виртуални семинари хората, които следват тази диета се събират, за да се подкрепят взаимно.

2 уникални по рода си диети, които не излизат от мода - plodovo zelenchukova dieta

Ползи за здравето от WW

Изследванията показват, че социалната подкрепа има положително въздействие върху психичното здраве, така че социалният компонент на WW може да донесе изненадващи ползи за вашето емоционално състояние.

Що се отнася до физическото здраве, WW изглежда също има какво да предложи. Според непубликувано шестмесечно клинично изпитване на системата PersonalPoints на WW установи, че тази програма повишава „автоматичността“ на участниците в здравословните навици. С други думи, те са били по-способни да се ангажират със здравословни навици без да мислят за това. Същото проучване съобщава за увеличаване на ежедневната консумация на плодове и зеленчуци, както и повишена физическа активност. Участниците оценили качеството на живот, самочувствието и благосъстоянието си като по-високо след преминаване през програмата.

Джени Крейг

От основаването си през 1983 г. в Австралия, Jenny Craig се превърна в синоним на загуба на тегло, последвана от хиляди по целия свят.

При диета на Джени Крейг ще ядете ястия, закупени от компанията, както и допълнителни плодове и зеленчуци. Чрез програмата Max Up на Джени Крейг, на участниците се предоставя персонализиран треньор, който да подпомага техните пътувания и да гарантира, че постигат целите си за загуба на тегло и здраве. Треньорите се срещат с всеки член ежеседмично, за да мотивират участниците със загуба на тегло и ръководства за дейности, плюс те дори могат да създават персонализирани менюта заедно.

2 уникални по рода си диети, които не излизат от мода - f4d42f561d7896e4de51f92256df0295

Ползи за здраветоот диетата на Джени Крейг

Подобно на WW, изградената мрежа от треньори и колеги на Джени Крейг може не само да засили усилията ви за отслабване, но и да допринесе за цялостното ви усещане за благополучие.

Придържането към диетата на Джени Крейг също може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Проучване от 2021 г. заключава, че има предварителни доказателства, че Джени Крейг подобрява нивата на A1c и може да намали хипогликемичните агенти при пациенти с диабет тип 2.

Участниците, които избират програмата Max It Up на Джени Крейг, също се включват в периодично гладуване, което идва със собствени предимства. Друго проучване от 2021 г. установи, че хората, които са добавили компонент на гладуване към опита си с Джени Крейг, са имали още по-голяма загуба на тегло и по-добър контрол на кръвната захар.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares