Дюнерчета със сурови зеленчуци
Необходимите продукти:
- 4 големи зелени листа;
- 1 голям морков, настърган;
- 1 голямо цвекло, настъргано;
- 1/2 глава червен лук, нарязан на ситно;
- 1/4 червено зеле, нарязано на ситно;
- 1 авокадо, нарязано;
- 1/4 чаша хумус;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Отстранете стъблото от всяко зелено листо и ги изплакнете със студена вода.
Върху всяко листо се нареждат настърганите морков и цвекло, нарязан лук и зеле.
Добавете резени авокадо и купичка хумус.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Навийте листата стегнато като бурито, като ги прибирате отстрани, докато вървите.
Сурови веган шоколадови трюфели
Необходимите продукти:
- 1 чаша сурово кашу;
- 1 чаша фурми без костилки;
- 1/4 чаша какао на прах;
- 1/4 чаша кокосово масло;
- 1/4 чаша кленов сироп;
- 1/4 чаена лъжичка сол;
- неподсладен настърган кокос, за овалване.
Начин на приготвяне
В кухненски робот разбийте кашуто, докато стане фино смляно.
Добавете фурмите, какаото на прах, кокосовото масло, кленовия сироп и солта и обработвайте, докато сместа образува лепкаво тесто.
Разточете тестото на топки с размер на хапка и след това оваляйте всяка топка в настърган кокос, за да я покриете.
Поставете трюфелите в хладилника да се охладят поне 30 минути преди сервиране.
Суровa юфка от тиквички с песто
Необходимите продукти:
- 4 средно големи тиквички;
- 1/4 чаша сурово кашу;
- 1/4 чаша листа пресен босилек;
- 1/4 чаша пресни листа от магданоз;
- 2 скилидки чесън;
- 2 супени лъжици зехтин;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Използвайте белачка за зеленчуци, за да направите дълги, тънки парченца като юфка от тиквичките.
В блендер или кухненски робот смесете кашуто, босилека, магданоза, чесъна и зехтина.
Блендирайте, докато сместа образува гладка паста, като добавите малко вода, ако е необходимо.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Поръсете нудълсите от тиквички с пестото и сервирайте веднага.