3 рецепти със сирене Чедър

3 рецепти със сирене Чедър

Сиренето Чедър е харесвано от мнозина и вече е част от трапезата на много българи. То има много качества и е ценна съставка в различни рецепти. Вижте нашите три предложения за ястия с това невероятно сирене!

Бургери с бекон и чедър

Необходимите продукти:

  • 1 килограм телешка кайма;
  • 8 резена бекон;
  • 120 грама сирене чедър, нарязано на малки кубчета;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • питки за бургер;
  • маруля, домат, лук.

Начин на приготвяне

Загрейте предварително грил или тиган на котлон до средно висока температура.

Разделете телешката кайма на 4 равни части и ги оформете на за бургер.

Овкусете месото със сол и черен пипер.

Поставете няколко кубчета сирене чедър в центъра на всяка месото и го сгънете около сиренето, като го запечатате напълно.

Увийте 2 резена бекон около всеки така приготвеното месо за бургер, като ги закрепите с клечки за зъби, ако е необходимо.

Печете на грил за около 5-6 минути от всяка страна или докато беконът стане хрупкав и сиренето се разтопи.

Запечете питките за бургер на скара или грил тиган.

Сглобете бургерите с гарнитури по избор, като маруля, домат и лук.

Сервирайте пълнените с чедър и бекон бургери, докато са още топли.

Запеканка с броколи със сирене чедър

3 рецепти със сирене Чедър - broccoli cheddar casserole spoon

Необходимите продукти:

  • 4 чаши цветчета броколи;
  • 1 чаша сирене чедър, настъргано;
  • 1 чаша прясно мляко;
  • 2 супени лъжици универсално брашно;
  • 2 супени лъжици масло;
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 1/4 чаша галета (по желание).

Начин на приготване

Загрейте фурната си до 350°F (175°C) и леко намаслете съда за гювеч.

Сварете цветчетата броколи на пара, докато омекнат леко. Отцедете ги и ги оставете настрана.

В тенджера разтопете маслото на среден огън.

Добавете брашното към разтопеното масло и разбийте до гладкост. Гответе 1-2 минути.

Постепенно добавете млякото, чесъна на прах, солта и черния пипер. Продължете да готвите и разбивате, докато сосът се сгъсти.

Свалете тенджерата от огъня и разбъркайте настърганото сирене чедър, докато се разтопи и стане гладко.

Сложете задушените броколи в подготвения гювеч и ги залейте със соса. Разбъркайте добре, за да покриете броколите.

По желание поръсете гювеча отгоре за хрупкава коричка.

Печете в предварително загрята фурна за 20-25 минути или докато гювечът се загрее и горната част стане златисто кафява.

Извадете от фурната и оставете леко да се охлади преди сервиране.

Пълнени пилешки гърди с чедър и спанак

3 рецепти със сирене Чедър - spinach stuffed chicken breast 720x540 1

Необходимите продукти:

  • 4 обезкостени пилешки гърди без кожа;
  • 120 грама сирене чедър, нарязано;
  • 2 чаши пресни листа от спанак;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 375°F (190°C) и намаслете тава за печене.

С помощта на остър нож изрежете джоб отстрани на всяка пилешка гърда.

Напълнете всяка пилешка гърда с резени сирене чедър и шепа листа спанак.

Подправете пилешките гърди с чесън на прах, сол и черен пипер.

Загрейте зехтина в тиган на средно висока температура.

Запържете пълнените пилешки гърди за около 2-3 минути от всяка страна, докато станат златисто кафяви.

Прехвърлете пилешките гърди в намаслена форма за печене.

Печете в предварително загрята фурна за 20-25 минути или докато пилето се изпече и сиренето се разтопи.

Извадете от фурната и оставете пилето няколко минути преди сервиране.

Нарежете пълнените пилешки гърди и ги поднесете с гарнитура по избор, като печени зеленчуци или картофено пюре.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares