3 рецепти за супа с пиле

3 рецепти за супа с пиле

Пилешкото месо е любимо из целия свят. Приготвя се по най-различни начини, един от които е на вкусна супа. Съществуват множество рецепти за супа с пиле. Запознайте се с нашите три предложения и ги пригответе у дома!

Пикантна пилешка супа

Необходими продукти

  • 1/2 пиле
  • 4-5 люти чушки
  • 2-3 домата
  • 1 глава лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • сол
  • магданоз

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на парчета и го сварете в подсолена вода.

Когато месото омекне, добавете лютите чупки, предварително опечени, обелени и почистено от семето.

Нарежете лука на ситно и го добавете. Същото направете и с доматите.

Супата се вари 10-15 минути.

Месото се изважда и се махат костите.

Нарязва се на малки парчета, които се добавят към супата.

Добавя се и счукания чесън.

Преди да сервирате супата, поръсете я с наситен магданоз.

Млечна пилешка супа

Необходими продукти

  • 1/2 пиле
  • 1-2 моркова
  • 1/2 глава целина
  • 10 зърна черен пипер
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 2 с. л. бяло вино
  • 1 глава лук
  • 3 с. л. олио
  • 1 с. л. брашно
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на парчета и го сварете в подсолена вода, заедно с нарязаните на кубчета моркови, целина, зърната черен пипер и сол.

Извадете месото и го обезкостете.

Запазете бульона и го прецедете.

Задушете в олио нарязаният лук, прибавете брашното и залейте с бульона, виното и млякото.

Когато заври, прибавете месото и оставете супата да ври още малко.

Преди да сервирате супата, поръсете я с наситен магданоз.

Зелева супа с пиле

Необходимите продукти

  • 1/2 пиле
  • 1/8 прясна зелка
  • 2-3 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 с. л. брашно
  • 6 с. л. олио
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 30 гр. масло
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на парчета и го сварете в подсолена вода, заедно с нарязаното зеле и моркови.

След сваряването му, месото се изважда и се обезкостява, нарязва се на малки парчета.

Запазете бульона и го прецедете. В него се слагат задушеният в олиото лук, брашното и млякото.

Добавят се нарязаното месо и супата. Оставя се да поври още малко.

Поднася се с черен пипер, магданоз и парченца масло.

Приятен апетит!



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares