Шоколадова торта
Необходимите продукти:
- 2 чаши сладкарска сметана;
- 1/2 чаша кристална захар;
- 1/4 чаша неподсладено какао на прах;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 24-28 по-меки шоколадови бисквити;
- 1/2 чаша шоколадов чипс.
Начин на приготвяне
В голяма купа сложете сметаната. Добавете захарта, какаото на прах и ваниловия екстракт и разбийте.
Разстелете тънък слой от шоколадовата смес на дъното форма за торта с диаметър около 20 см.
Поставете слой шоколадови бисквитки върху шоколадовата смес, като начупите бисквитките, ако е необходимо, за да се поберат.
Отгоре намажете бисквитките с още един пласт шоколадова смес.
Повтаряйте, като редувате слоеве бисквитки и шоколадова смес, докато използвате всички бисквитки.
Разтопете шоколадовия чипс в микровълнова фурна или на водна баня и след това напръскайте с разтопения шоколад горната част на тортата.
Покрийте тортата с найлоново фолио и оставете в хладилник за поне 6 часа, или за една нощ.
Ягодов чийзкейк
Необходимите продукти:
- 2 чаши трохи от крекер Грахам (пълнозърнести);
- 1/2 чаша несолено масло, разтопено;
- 1/2 чаша кристална захар;
- 2 чаши пресни ягоди, обелени и нарязани;
- 1/4 чаша кристална захар;
- 450 гр крема сирене, омекотено;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 1 чаша сладкарска сметана.
Начин на приготвяне
В голяма купа смесете начупените крекери, разтопеното масло и 1/2 чаша захар, докато се смесят добре.
Натиснете сместа на дъното на форма за торта с диаметър около 20 см. Охладете за поне 30 минути.
В отделна купа сложете нарязаните ягоди с 1/4 чаша захар и оставете настрана.
В друга купа разбийте крема сиренето до гладкост. Добавете екстракта от ванилия и разбийте, докато се смесят добре.
Добавете сметаната към сместа с крема сирене и ги разбийте добре.
Изсипете сместа от крема сирене върху блата от крекери във формата.
Покрийте чийзкейка с резените ягоди.
Покрийте чийзкейка с найлоново фолио и охладете за поне 4 часа или за една нощ.
Чийзкейк Орео
Необходимите продукти:
- 2 чаши натрошени бисквитки Орео;
- 1/2 чаша несолено масло, разтопено;
- 450 гр крема сирене;
- 1 чаша пудра захар;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 1 чаша сладкарска сметана;
- 1 чаша бисквити Орео.
Начин на приготвяне
В голяма купа разбъркайте натрошените бисквитки и разтопеното масло, докато се смесят добре.
Натиснете сместа на дъното форма за торта с диаметър около 20 см и охладете за поне 30 минути.
В друга купа разбийте крема сиренето до гладкост.
Добавете пудрата захар и ваниловия екстракт и разбийте, докато съставките се смесят добре.
Прибавете сметаната към сместа с крема сирене и разбийте добре. Прибавете целите бисквитки.
Изсипете сместа за чийзкейк върху блата от натрошени бисквити.
Загладете горната част с шпатула.
Покрийте чийзкейка с найлоново фолио и охладете за поне 4 часа или за една нощ.
Лимоново-боровинков чийзкейк
Необходимите продукти:
- 2 чаши натрошени крекери Грахам (пълнозърнести);
- 1/2 чаша несолено масло, разтопено;
- 1/4 чаша кристална захар;
- 450 гр крема сирене;
- 1 чаша пудра захар;
- 1 ч. л. ванилов екстракт;
- 1 чаша сладкарска сметана;
- 1 чаша пресни боровинки;
- 1/4 чаша лимонов сок;
- 1 супена лъжица настъргана лимонова кора.
Начин на приготвяне
В голяма купа разбъркайте заедно натрошените крекери, разтопеното масло и 1/4 чаша захар, докато се смесят добре.
Натиснете сместа на дъното форма за торта с диаметър около 20 сми охладете за поне 30 минути.
В друга купа разбийте крема сиренето до гладкост. Добавете пудрата захар и ваниловия екстракт и разбийте, докато съставките се смесят добре.
Разбийте заедно сметаната и крема сиренето.
Разбъркайте пресните боровинки, лимоновия сок и лимоновата кора.
Изсипете сместа за чийзкейк върху блата от крекери.
Загладете горната част с шпатула.
Покрийте чийзкейка с найлоново фолио и охладете за поне 4 часа или за една нощ.